Minna Leinonen neljäs pienoiskiväärillä EM-kilpailussa Saksassa
26.7.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Minna Leinonen ampui neljänneksi pienoiskiväärin makuuasennon 60 laukauksen kilpailussa vammaisampujien EM-kilpailussa Saksan Suhlissa torstaina 26. heinäkuuta. Kajaanin Ampujia edustava 25-vuotias Leinonen laukoi 585 pistettä. Hän hävisi yhdellä pisteellä sekä pronssimitalin Ranskan Dedric Riolle että hopeamitalin Ranskan Tanguy De La Forestille. Kroatian Rudolf Petrovic ampui EM-kultaa tuloksella 590.

– Pienoiskiväärikilpailu vähän kaivelee. Alussa arkailin ja osumat heittelivät (sarjat 97, 96 ja 96). Kun lopussa ammuin rohkeammin ja sain puristettua laukauksen puhtaasti ja nopeasti, osuin paremmin (sarjat 99, 98 ja 99), kertoi Minna Leinonen, joka ampui EM-kultaa ilmakiväärin makuuasennon 60 laukauksen kilpailussa keskiviikkona 25. heinäkuuta. EM-kulta on Leinosen uran ensimmäinen.

– Ammuntani on välillä sellaista, että teen laukauksen vähän liian huolellisesti. Arkailen liipaisun kanssa.

Vuoden 2004 paralympialaisissa ilmakiväärillä kultaa ampunut Minna Leinonen täytti EM-kilpailussa tavoitteensa, joka oli paluu mitalikantaan vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna hän ampui ilmakiväärillä neljänneksi ja pienoiskiväärillä viidenneksi MM-kilpailussa Sveitsin Sargansissa. Vuonna 2005 hän laukoi pienoiskiväärillä EM-hopeaa Puolan Wroclawissa.

– EM-kultamitali ja neljäs sija ovat vähintään se, mitä lähdin hakemaan. Tosin ainahan mestaruus on haaveena. Olen onnellinen, että pystyin ampumaan ilmakiväärillä peruskilpailussa 600 pistettä, minkä olen tehnyt tänä vuonna monta kertaa, hän sanoi.

Jyväskyläläisen Minna Leinosen ja muiden maailman parhaiden vammaisampujien seuraava suurkilpailu on ensi vuonna Pekingissä järjestettävät paralympialaiset. Joko uskallat sanoa, mitä Pekingistä lähdet hakemaan?

– Laukaus kerrallaan, laukaus kerrallaan, Minna Leinonen toistaa mottonsa ja nauraa iloisesti.

Vammaisampujien EM-kilpailu, Suhl, Saksa, 24.-29.7.

Pienoiskivääri, makuu, 60 ls, luokka SH2: 1) Rudolf Petrovic Kroatia 590, 2) Tanguy De La Forest Ranska 586, 3) Dedric Rio Ranska 586, 4) Minna Leinonen Suomi 585, …14) Jukka Mikkonen Suomi 570.