Max Rosenberg voitti skeetin ensimmäisen SM-kultansa, SSG laukoi SE:n
5.8.2007 klo 12:00

Ala-Hämeen Ampujien 29-vuotias Max Rosenberg voitti ensimmäisen skeetin Suomen mestaruutensa tuloksella 143 (119+24) kiekkoa Pietarsaaressa sunnuntaina 5. elokuuta. Sibbo Skyttegille, Timo Laitinen, Lauri Leskinen ja Tuomo Valkeapää, ampui uuden SE-tuloksen 352 kiekkoa joukkuekilpailussa. SSG paransi omaa SE-tulostaan yhden kiekon.

Skeetin Suomen mestaruus ratkesi vasta kolmen ampujan uusinnassa. Janakkalalainen Rosenberg, Anttilan Erämiesten Vesa Lautamatti ja Laitinen ampuivat jokainen yhteensä 143 kiekkoa 125 kiekon peruskilpailussa ja 25 kiekon finaalissa. Rosenberg paukutti uusinnassa rikki kaksi tuplakiekkoa ja voitti. Lautamatti pummasi toisella tuplakiekolla ja otti SM-hopean. Laitinen pummasi heti ensimmäisellä tuplakiekolla ja jäi pronssille.

– Ensimmäinen Suomen mestaruus ja ensimmäisen kerran pääsin finaaliinkin Y-sarjassa. Tulin mestariksi vähän kuin puun takaa, kun kaikki odottivat jonkun konkareista voittavan, Rosenberg sanoi kisan jälkeen.

Rosenberg on onnistunut viimeisissä kilpailuissaan hyvin. Hän voitti hyvällä tuloksella 144 (119+25) kiekkoa XVI St Michel Skeetin heinäkuun lopussa Mikkelissä. Senkin ykkössijan hän otti uusinnalla voittamalla Lautamatin kiekon 13-12.

– Onnistumiset aina ruokkivat onnistumisia.

Rosenberg on yksi suomalaisampujista, jotka joutuvat tarkasti suunnittelemaan päivänsä löytääkseen aikaa harjoitteluun. Hän on maanviljelijä, jonka kiireisin aika kesä.

– Tuotantosuuntamme on lypsykarja, joka pitää kiireisenä joka päivä. Lypsäviä on satakunta. Kun nuori karja lasketaan mukaan, karjaa oli yli 200.

Työkiireistä huolimatta Rosenberg sanoo asettaneensa tavoitteensa skeet-ampujana korkealle. Tänä vuonna hän pääsi ampumaan kahdessa maailmancupissa mqs-ampujana eli varsinaisen kilpailun ulkopuolella. Suomen mestarina hän päässee ensi vuonna maailmancupiin.