Kultahiput kilpailevat lauantaina Laukaassa
15.8.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nyt lauantaina on Laukaassa vipinää – Kannattaa lähteä katsomaan!

Kultahippujen ruutiasefinaali KSA:n radalla (osoite: Ampumaradantie 1). Ensimmäinen erä alkaa klo 10.

Mukana toistasataa alle 15-vuotiasta ampujaa

Ilmoittautumisaika Kultahippujen ruutiasefinaaliin päättyi 3. elokuuta. Pistoolisarjoihin on ilmoittautunut 35 ampujaa ja kiväärisarjoihin 105 ampujaa. Eräluettelot löytyvät Keski-Suomen Ampujien sivuilta, johon pääsee alla olevan linkin kautta.

Kesän finaaliin ei ole karsintaa, vaan seura voi ilmoittaa mukaan ne ampujat, jotka ovat keränneet kilpailukokemusta vähintään yhdestä virallisesta kilpailusta ajalla 1.5.-31.7.
Tässä on ajatuksena se, että Kultahippufinaali ei saa olla nuoren ensimmäinen virallinen kilpailu. Kilpailemista harjoitellaan oman alueen tai seuran järjestämissä kisoissa. Viime kädessä seura ja huoltajat harkitsevat onko nuori ampuja jo kypsä ruutiasekisoihin, kertoo Ampumaurheiluliiton nuorisopäällikkö Riikka Lahti

Ampujan avustaminen ja turvallisuus

Kultahippukilpailuissa vastuu turvallisuudesta on sekä aikuisilla että lapsilla. Seuran on nimettävä kulloinkin ampumavuorossa oleville ampujilleen aikuinen avustaja. Avustajan tulee olla ampujan välittömässä läheisyydessä. Avustajan on puututtava turvallisuusepäkohtiin. Pistooliampujan avustajan on sarjan päätyttyä varmistettava, että lipas on irti, patruunapesä tyhjä ja näkyvissä.

Sarjat ja säännöt

Ruutiasekaudella tukiammunnan kisoja ammutaan pienoiskiväärillä ja pienoispistoolilla. Sarjat ovat 12 T ja 14 T. Ampuja saa täyttää sarjan mukaisen maksimi-iän kilpailukauden (1.10.2006-30.9.2007) aikana. Kiväärissä ammutaan makuukilpailu. Pistoolissa ammutaan sarjassa 12 T koulukilpailu ja sarjassa 14 T koulu- ja kuviokilpailu.

Tukisarjan kisoissa noudatetaan Tukiammunnan sääntöjä ja Kultahippukilpailuista annettuja määräyksiä. Niiltä osin kuin säännöissä ei mainita noudatetaan yleisiä lajin sääntöjä ja kilpailutoiminnan yleissääntöjä.

Huom. Tukisarjoissa puolipitkää patruunaa ampuvan pistoolin käyttö on sallittu, mutta kannattaa muistaa että Y- ja N-sarjoissa käytetään pitkää patruunaa ampuvaa pistoolia, joten siihen siirtyminen on pikkuhiljaa suotavaa.

Osanottomaksut: 10 € / henkilökohtaiset sarjat ja 10 € / joukkue. Maksettava Keski-Suomen Ampujien tilille: K-S OP 529002-480687.

Finaalin järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen Ampujatja SAL

Lisätietoja: http://gamma.nic.fi/~kesampuu/