Mira Nevansuu 7:s maailmancupin finaalissa Thaimaassa
7.10.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mira Nevansuu ampui ilmapistoolilla seitsemänneksi maailmancupin finaalissa sunnuntaina 7. lokakuuta Bangkokissa Thaimaassa. Kuortaneen Kuntoa edustava 22-vuotias Nevansuu laukoi 478,4 (379+99,4) pistettä.

Venäjän 31-vuotias Natalia Paderina voitti finaalin hyvällä tuloksella 487,6 (387+100,6) pistettä. Toiseksi laukonut Venäjän 38-vuotias Olga Kousnetsova laukoi 40 laukauksen peruskilpailussa ja 10 laukauksen finaalissa täsmälleen saman tuloksen. Paderina oli uusintalaukauksessa parempi pistein 10,7-10,1.

Natalia Paderina on ilmapistoolin vuoden 2006 MM-kultamitalisti. Sen lisäksi hän on urallaan voittanut muun muassa kaksi ilmapistoolin EM-kultaa. Olga Kousnetsova on ilmapistoolin vuoden 2002 MM-pronssimitalisti.

Mira Nevansuu tyytyväinen kauden aloitukseensa

Uransa ensimmäisen maailmancupin finaalin ja kauden ensimmäisen kilpailunsa ampunut Mira Nevansuu aloitti kisan takkuillen laukomalla ensimmäiseen sarjaan 92 pistettä. Sen jälkeen hän pääsi lähemmäksi omaa hyvää tasoaan ja hänen sarjansa olivat 97, 95 ja 95 pistettä. Peruskilpailun jälkeen hän oli 379 pisteellään kahdeksas. Serbian Jasna Sekaric ampui 389 pistettä ja lähti finaaliin ykköspaikalta. Olga Kousnetsova oli pisteen ja Natalia Paderina ja Puolan Miroslawa Sagun Lewandowska kahden pisteen päässä.

– Kyllä minä sijoitukseen ja tulokseenkin olen tyytyväinen. Olihan tämä kuitenkin kauden ensimmäinen kisani. Ja olosuhteet olivat ihan erilaiset mihin olen tottunut. Bangkokissa on ollut tuskaisen kuuma joka päivä. Kyllä täällä ilmastoidussa huoneessa kelpaa olla, Mira Nevansuu kommentoi kilpailuaan. Nevansuu keskittyy ilmapistooliin, joten hän ei ole kilpailut kesän ruutiasekaudella, kun kilpakumppanit ampuivat urheilupistoolilla. Hän laukoi edellisen kilpailunsa toukokuun lopussa.

– Kisan alku vähän takkusi. Koelaukaukset menivät tosi hienosti, mutta sitten vaan tyssäsi. Olkapää on alkanut taas vihoitella ja sormi ei ollut yhteistyöhaluinen.

Kymmenen laukauksen finaalisarjassa Nevansuu oli kilpailun neljänneksi paras 99,4 pisteellä. Parhaan finaalisarjan, 100,6 pistettä, ampui Paderina, joka nousi kolmannelta sijalta voittajaksi. Sekaric ampui finaalissa vain 94,3 pistettä ja putosi Kousnetsovan ja Lewandowskan taakse neljänneksi.

– Finaalin alku meni loistavasti (osumat 10,2 ja 10,3), mutta sitten tuli pieni kämmi (9,8 ja 9,5). Finaaliin on helppo lähteä takaa-ajoasemasta.

Maailman parhaat samalla viivalla

Pistooli- ja kiväärilajeissa maailmancupin finaaliin pääsi tänä vuonna enintään kymmenen kilpailijaa jokaisessa kymmenessä olympialajissa: maailmancupien perusteella kahdeksan sekä viime vuoden MM-kilpailun sekä maailmancupin finaalin voittaja. Naisten ilmapistoolikilpailuun kutsun sai yhdeksän kilpailijaa, kun Natalia Paderina voitti viime vuonna sekä MM-kultaa Kroatian Zagrebissa että maailmancupin finaalin Espanjan Granadassa. Ainoana suomalaisena pistooli- ja kiväärilajien finaalissa ampunut Mira Nevansuu lunasti paikkansa sijoittumalla kolmanneksi tuloksella 487,1 (389+98,1) maailmancupissa Münchenissä Saksassa 31. toukokuuta.

Mira Nevansuu laukoi itsensä viime kaudella ilmapistoolin kansainväliseen eliittiin. Hän ampui EM-hopeaa ja olympiamaapaikan maaliskuussa Ranskassa. Saksan maailmancupin kolmannen sijan lisäksi hän oli yhdeksäs maailmancupissa huhtikuun alussa USA:ssa.

– En tiedä erosiko tämä kisa muista mitenkään kisana itsenään. Oli vain suurempi mahdollisuus päästä finaalia ampumaan. Tuttuja ne noittenkin naamat rupeavat olemaan, hän sanoi.

Pistooli- ja kiväärilajien maailmancupin finaali, Bangkok, Thaimaa.

Ilmapistooli, naiset, 40 ls + 10 ls:n finaali: 1) Natalia Paderina Venäjä 487,6/10,7 uusinnassa voitosta (387+100,6), 2) Olga Kousnetsova Venäjä 487,6/10,1 (388+99,6), 3) Miroslawa Sagun Lewandowska Puola 485,6 (387+98,6), 4) Jasna Sekaric Serbia 483,3 (389+94,3), 5) Viktoria Chaika Valko-Venäjä 482,4 (384+98,4), 6) Jie Ren Kiina 480,8 (381+99,8), 7) Mira Nevansuu Suomi 478,4 (379+99,4), 8) Jun Hu Kiina 477,9 (380+97,9), 9) Sonia Franguet Espanja 372.

Lisätietoja: http://www.issf.tv