Jussi Puustinen 4:s vakiokiväärin pika-ammunnassa CISM Military World Gamesissa
20.10.2007 klo 12:00

Jussi Puustinen oli neljäs 300 metrin vakiokiväärin pika-ammunnassa CISM Military World Gamesissa Intian Mumbaissa lauantaina 20. lokakuuta. Puustinen ampui 562 pistettä ja hävisi pronssin pisteellä ja hopean kahdella pisteellä. Mestaruuden laukoi Norjan Hans-Kristian Wear 571 pisteellä.

Kilpailut näissä MWG-kilpailuissa ovat päättyneet. Viimeinen kilpailupäivä oli kisojen kostein, mikä vaikeutti myös ammuntaa ja laski tulostasoa. Ampujien varusteet kastuivat kauttaaltaan hikoilun johdosta. Kisan päätteeksi alkoi myos sataa ja vettä tuli niin reippaasti, että palkintojenjako siirrettiin sisätiloihin.

Vakiokiväärin pika-ammunnan voiittoon ampui Norjan Wear pistein 571 jääden ME-tuloksesta 7 pistettä. Toiseksi ampui Venäjän Antonov pistein 564 ja kolmanneksi Itävallan Kammerlander pistein 563.

Kilpailut eivat päättyneet suomalaisittain toivotulla tavalla, mutta kuitenkin loistavaan menestykseen. Jussi Puustinen ampui upeasti kisan neljänneksi pistein 562 häviten pronssin vain pisteellä ja hopean kahdella. Jussi paukutteli makuulta tasaiset sarjat päätyen pisteisiin 195. Pystystä Jussi näytti osaamistaan ampuen 90 ja 86 pisteen sarjat. Pystyn jälkeen Jussi oli päivän pronssimitalistin kanssa tasapisteissä ja hopeasta 5 pisteen päässä. Polven ns napsukartta tähtäinten siirtoon liittyen ei näissä olosuhteissa toiminut. Jussi ampui polven ensimmäisen laukauksen kasiin ja toinenkin oli vielä ysi. Siirtojen jälkeen alkoi tulla jo kymppejäkin. Polven toinen sarja oli jo täyttä hallintaa, kun taululle napsahti 9 kymppiä ja yksi kasi antaen tulokseksi 98 pistettä. Hyvän viimeisen sarjan ansiosta Jussi oli tasatuloksen ampuneista paras.

Kimmo Tulonen oli tänään kisan 16:s pistein 555. Kimmo ampui makuulta tasaisesti ja ammattimaisesti 99 ja 97 pisteen sarjat. Makuun yhteispistein 196 Kimmo oli mukana täysillä kilpailussa. Kimmolle pysty oli tänään haastava ja helpotusta ei tuonut kostea helteinen saa, kun Kimmo muutenkin hikoilee helposti. Pystysarjat 85 ja 88 eivät olleet aivan kisan huippua, mutta silti yhteispisteissä pystyn jälkeen vain kaksi pistettä pronssimitalista. Polvi on ollut Kimmon vahva laji ja sillä on monta kisaa ratkaistu. Tänään polvi ei kuitenkaan onnistunut odotetulla tavalla ja pisteitä kertyi vain 186. Kimmo kertoi hikinauhan olleen kisan polvivaiheessa niin märkä, että hiki valui silmille ja vaikeutti tähtäämista. Kisan jälkeen hikinauhaa puristettaessa vesi valuin kuten kraanasta.

Kari Pennanen oli henkilökohtaisen kilpailun 30:s pistein 545. Makuulta Kari naputti taululle hyvät pisteet 195 ja oli näin taysilla mukana mitalitaistelussa. Mutta pysty kaiken muuttaa voi, kun taululle napsahti pisteet 167. Pronssimitali oli karannut yhdeksän pisteen päähän. Polvelta Kari ampui 183 pistettä, joka on Karin tasoiselle ampujalle alakanttiin ja kärkipaikat karkasivat tavoittamattomiin. Kari kertoi kisan jalkeen, että aina voi selitellä osumattomuutta, mutta silti karsintojen jälkeen loppukilpailussa ja 30 parhaan joukossa maailmassa!

Henri Häkkinen ei ampunut henkilökohtaisessa kipailussa lainkaan, koska hän karsiutui eilen ammutussa joukkuekilpailussa pistein 549.