Mikko Mäkitalo 10:s kaksoistrapin maailmancupin finaalissa
20.10.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mikko Mäkitalo oli 10:s kaksoistrapin maailmancupin finaalissa Serbian Belgradissa lauantaina 20. lokakuuta. Salon Seudun Ampujia edustava 29-vuotias Mäkitalo rikkoi 137 (47+47+43) kiekkoa. Mäkitalo hankki ainoana suomalaisena haulikkoampujana paikan maailmancupin finaaliin.

Maailmancupin finaalin voitti USA:n Walton Eller mainiolla tuloksella 192 (145+47) kiekkoa. 25-vuotias Eller jäi vain kaksi kiekkoa peruskilpailun ME-tuloksesta 147 ja finaalin ME-tuloksesta 194 kiekkoa. Eller on urallaan voittanut muun muassa kaksoistrapin MM-kultaa 2003 ja MM-hopeaa 2002.

Mikko Mäkitalo ampui kaksi ensimmäistä 50 kiekon sarjaa mainiosti, kun molempien sarjojen tulos oli 49, ja oli ”tasaisen vauhdin taulukolla” menossa kuuden parhaan finaaliin. Viimeisessä sarjassa hän sai rikki 43 kiekkoa ja putosi finaalivauhdista. Finaaliraja oli 140 kiekkoa.

– Kisa ammuttu ja luu jäi käteen, hyvinkääläinen Mäkitalo kommentoi kilpailuaan.

– Ammunta ei painanut henkisesti eikä fyysisesti kolmannessa sarjassa. Kun mies on köpelö, niin se on köpelö. Ammuin ehkä liikaa tulosta enkä keskittynyt tarpeeksi itse ammuntaan.

Mäkitalo kehui maailmancupin finaalin ilmapiirin rennoksi, vaikka voitosta kilpailivat maailman parhaat ampujat. Hän ampui finaalissa kolmannen kerran peräkkäin, joten ilmapiiri on tuttu.

– Onhan noiden ammattilaisten kanssa aina kiva ampua. Jossain kohtaa vain rupeaa taso näkymään – tänään minun kohdallani kolmannessa sarjassa. Kaikki muut kisaan osallistuvat ovat oikeasti täysammattilaisia, joten siinä mielessä ihan OK, että pysyin edes tämän verran kyydissä.

Luonto ei tänään hellinyt kaksoistrappareita. Sää oli pilvinen ja lämpöä kolmisen astetta.

– Välillä tuulikin puhalteli, joten kylmää oli. Kisa ammuttiin yhdellä radalla. Finaali ammuttiin eri radalla kuin peruskilpailu.

Maailmancupin finalisteista useimmat, USA:n Eller, Kiinan Binyuan Hu, Ruotsin Håkan Dahlby, Italian Francesco D’Aniello, Venäjän Vitali Fokejev ja USA:n Joshua Richmond, ovat hankkineet maalleen paikan vuoden 2008 olympialaisiin Pekingiin. Mäkitalo ei onnistunut olympiamaapaikkaa hankkimaan. Lähimmäksi hän pääsi maaliskuussa Santo Domingossa, jossa oli maailmancupissa kuudes.

– Ensi ja seuraavasta vuodesta en osaa vielä sanoa mitään. Minullahan ei ole olympiapaikkaa ja ensi vuoden valmennustukirahat taitavat mennä olympialaisiin lähteville – mene ja tiedä. Lisäksi minulla on uusia duunikuvioita tulossa, joten niidenkään vuoksi en voi sanoa mitään varmaa, Mäkitalo sanoo. Hän työskentelee tuotekehitysinsinöörinä Konecranesissa.

Mäkitalon kausi jatkuu poikkeuksellisesti vielä marraskuun puoliväliin. Hän on ainoana suomalaisena saanut kutsun Kuwaitiin, jossa järjestetään maailman parhaiden haulikkoampujien leiri ja kilpailu 8.-18.11.

– Kutsukilpailuun tulee 5-6 ampujaa trapista, skeetistä ja kaksoistrapista. Sen jälkeen kausi on paketissa.

Haulikkolajien maailmancupin finaali, Belgrad, Serbia.

Kaksoistrap, miehet, 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali:1) Walton Eller USA 192 (145+47), 2) Binyuan Hu Kiina 188 (142+46), 3) Håkan Dahlby Ruotsi 187 (141+46), 4) Bill Keever USA 184 (140+44), 5) Nan Wang 183 (142+41), 6) Francesco D’Aniello Italia 182 (142+40), 7) Vitali Fokejev Venäjä 139, 8) Claudio Franzoni Italia 138, 9) Joshua Richmond USA 137, 10) Mikko Mäkitalo Suomi 137 (47+47+43).

Lisätietoja: http://www.issf.tv