Kultahippupalkinnot jaettiin Grande Finalessa
3.11.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vuoden kultahippuampujaksi valittiin Elin Liewendahl (ÅSSF), ohjaajaksi Erkki Pekkala (HaAS) ja seuraksi Sodankylän Ampujat.

Vuoden Kultahippuampuja Elin Liewendahl, ÅSSF

Elin Liewendahl on 12-vuotias kivääriampuja Gottbystä Ahvenanmaalta. Hän on harrastanut ammuntaa neljä vuotta. Ammunnan lisäksi nuori ampuja harrastaa uintia ja metsästystä.

Vuoden kultahippuampuja on reilu kilpailija, jolle pitkät kilpailumatkat meren yli mantereelle eivät hidasta menoa. Liewendahlin perhe on tuttunäky Kultahippufinaaleissa ja Lounais-Suomen alue- sekä maakuntakisoissa. Myös pikkusisko Maria kilpailee Kultahippukisoissa ja kisamatkoilla on mukana myös pikkuveli Daniel.

Ahvenanmaalla tehdään hyvää nuorisotyötä. Viime vuosien aikana ÅSSF:n osanottoajien määrä Kultahippukilpailussa on kasvanut ja ahvenanmaalaiset ovat yllättäneet myös tuloksillaan nuorten sarjoissa.

Vuoden kultahippuohjaaja Erkki Pekkala, HaAS

Erkki Pekkala on toiminut ampumakouluohjaajana kaksituhattaluvun alusta lähtien. Pekkala voitti paraolympia hopeaa Sydneyssä vuonna 2000. "Paralympialaisten jälkeen mietin miten voisin hyödyntää omaa kokemustaan lajin parissa." kertoo Pekkala.

Pekkala uskoo, että ampumakouluista voi kasvaa myös huippuja. "Helmet ilahduttavat aina" toteaa kokenut huippuampuja ja ohjaaja. Oman seuransa toiminnassa aktiivisesti eri tehtävissä toimiva Pekkala auttaa ampumakoulun järjestämisessä myös naapurikunnassa Nivalassa (NU).

Vuoden Kultahippuseura Sodankylän Ampujat

Sodankylän Ampujat tekee esimerkillistä työtä Lapissa lasten ampumaurheilun eteen. Pitkistä kilpailumatkoista huolimatta seuran Kultahiput osallistuvat valtakunnallisiin tapahtumiin runsain joukoin ja aina iloisella ilmeellä. Seurassa on paljon aktiivisia ja osaavia ohjaajia.

Vuonna 1965 perustettu SodA nimettiin Nuoren Suomen Sinettiseuraksi vuonna 1996.

Kultahippuhuomionosoituksia ei jaeta menestyksen perusteella, vaan huomion osoituksen saajat ovat aktiivisia ja reiluja Kultahipputominnassa.