Marko Kemppainen Urheilukanavan Offseason-ohjelmassa 18.11. klo 21.15
12.11.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haulikkoampuja Marko Kemppainen on Urheilukanavan Offseason-ohjelmassa sunnuntaina 18. marraskuuta kello 21.15 alkaen. Ohjelman uusintaesitykset ovat maanantaina 19.11. kello 21.00 ja lauantaina 24.11. kello 15.50.

Marko Kemppainen on Offseason-sarjan toisessa jaksossa, jossa ovat myös Jukka Keskisalo, Maija Lasaroff ja Jani Kallunki. Leikkauksistaan toipuvat Jukka Keskisalo ja Maija Lasaroff ovat päässeet kuntoutuksessa jo pahimman yli, näkövammainen judoka Jani Kallunki ei häpeä hakea vain kultaa Pekingin paralympialaisista ja edellisten kesäolympialaisten hopeamitalisti Marko Kemppainen ampuu rikki kiekot ja toimittajan kysymykset.

Offseason on Urheilukanavalla alkava viikoittainen urheilun taustaohjelma, joka vie kamerat paikkoihin, missä ne eivät yleensä ole. Tulosten sijaan pääosassa on urheilijoiden arki; miten ja missä tulokset rakennetaan. Offseason antaa aikaa urheilijoiden ja valmentajien omille ajatuksille. Ohjelmassa seurataan monia Pekingin olympialaisiin valmistautuvia urheilijoita, mutta käsitellään myös muita lajeja, ilmiöitä ja tapahtumia. Huippu-urheilijoiden lisäksi Offseasonissa tavataan useita nuoria lupauksia.

Ohjelman tuottaa StoryOf… ja sen toimittavat ja juontavat kokeneet urheilutoimittajat Riku Riihilahti ja Laura Raittila. Puolen tunnin mittainen ohjelma nähdään Urheilukanavalla sunnuntaisin kello 21.15 ja sen uusinta on maanantaina kello 21. Ennen joulua jaksoja tulee seitsemän ja ensi vuoden puolella 17.

"Urheilukanava on ylpeä voidessaan esitellä ohjelmasarjan, jossa tärkeintä eivät ole tulokset, vaan urheilijat ja erityisesti heidän taustansa, joita ei ole ennen kuultu tai nähty. Uskomme, että tämä taitavien tekijöiden käsissä syntynyt ohjelmasarja tuo ruutujen ääreen myös sellaisia katsojia, joita perinteiset tulosurheilulähetykset eivät kiinnosta", toteaa Urheilukanavan varatoimitusjohtaja Kimmo Tolonen.

Ohjelman yhteistyökumppaneina on kaksi merkittävää suomalaisen urheiluelämän tekijää, Veikkaus ja Olympiakomitea. "Veikkauksen liittyminen Offseasonin taustajoukkoihin syntyi ajatuksesta tuoda konkreettisesti esille urheilijoiden tekemä työ", kertoo yhteyspäällikkö Juha Laasila. "Urheilu ei ole pelkästään metrejä, sekunteja tai maaleja, vaan myös hikeä, uhrautumista, tunteita ja onnistumisen elämyksiä."

Veikkaus haluaa mukanaolollaan kertoa myös siitä, kuinka merkittävässä asemassa veikkausvoittovarat suomalaisessa urheilussa ovat. Vuonna 2006 opetusministeriö jakoi Veikkauksen tuotosta tukea liikunnalle noin 98 miljoonaa euroa. Summa kattaa liikunnan määrärahoista peräti 99 prosenttia. "Pelaamalla Veikkauksen pelejä jokainen suomalainen on osa urheilun tukiketjua, jota ilman urheiluelämämme ei toimisi näin hyvin", Laasila jatkaa.

Olympiakomitealle ohjelma tarjoaa foorumin tuoda esille urheilijoita ja heidän lajejaan syvällisemmin. "Tulosurheilun vierellä on iso tyhjiö urheilua taustoittavan sisällön osalta. Tähän tarkoitukseen on nyt syntynyt uusi kiinnostava ohjelma. Kun pääyhteistyökumppanimme Veikkaus pyysi mukaan Offseasonin sisältökumppaniksi, lähdimme mielellämme mukaan", sanoo Olympiakomitean markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jari Elo.