Marko Leppä ja Matthias Hahn suorittivat ISSF:n valmentajakurssin Kuortaneella
30.11.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pistoolivalmentajat Marko Leppä ja Matthias Hahn suorittivat Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton (ISSF) C-valmentajakurssin Kuortaneen Urheiluopistossa. Kahdeksan päivän mittainen kurssi päättyi perjantaina 30. marraskuuta.

– Kurssille osallistui yhteensä 31 kiväärin, pistoolin tai haulikon valmentajaa, joista 16 sai todistuksen nyt. Osa joutuu vielä täydentämään kurssiaan, kertoo Kimmo Yli-Jaskari, joka vastasi kiväärivalmentajien kurssista sekä osaksi koko kurssin yleisjärjestelyistä ja yleisluennoista.

– Kurssivaatimukset ovat kiristyneet aiemmasta.

ISSF:n C-valmentajakurssin 31 valmentajaa edustivat 14 eri maata. Hahn ja Leppä olivat ainoat Suomessa valmentavat. Kaukaisimmat valmentajat tulivat Meksikosta, Kanadasta, USA:sta, Malesiasta, Thaimaasta ja Indonesiasta.

ISSF on akkreditoinut Kuortaneen Urheiluopiston viralliseksi kehityskeskuksekseen. Kuortaneella on järjestetty jo viisi valmentajakurssia.

– 11.-18. tammikuuta meillä on ISSF:n A-kurssi. 10.-14. joulukuuta järjestämme pienille ampumaurheilumaille kurssin, jonka tavoitteena on näiden maiden valmennusjärjestelmän kehittäminen. Pienten maiden kurssia tukee ISSF:n lisäksi myös Kansainvälinen Olympiakomitea KOK.

ISSF järjestää valmentajille C-, B- ja A-kursseja. B-kurssille voi hakeutua vain C-kurssin suoritettuaan.