Ilma-aseiden EM-kilpailussa 533 urheilijaa 46 maasta
25.2.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Yhteensä 533 urheilijaa 46 maasta kilpailee ilma-aseiden EM-kilpailussa Sveitsin Winterthurissa 26.2.-1.3. Ensimmäinen EM-finaali, poikien ilmakiväärin finaali, ammutaan huomenna tiistaina kello 19 Suomen aikaa.

Osa Suomen joukkueesta on jo ehtinyt harjoitella EM-kisa-areenalla. Tähän mennessä jokainen on todennut kisapaikan hyväksi: lattiamateriaali pitää hyvin kengän alla, valaistus on mainio ja Siuksen taululaitteet toimivat hienosti.

Lehtimäen Ampujien 17-vuotias Anette Källi, Kankaanpään Ampujien 16-vuotias Juho Kurki, Raseborgs Skyttaren 35-vuotias Krister Holmberg ja Pohjois-Hämeen Ampujien 32-vuotias Vesa Saviahde kilpailevat ensimmäisenä suomalaisina huomenna tiistaina. Kisa on Källille ja Kurjelle uran ensimmäinen EM-kilpailu. Juho kilpailee poikien ilmakiväärin peruskilpailussa kello 14.30 alkaen. Anette ampuu tyttöjen ilmapistoolin peruskilpailussa kello 16.45 alkaen Suomen aikaa. Poikien finaali on kello 19 ja tyttöjen finaali kello 19.45 alkaen.

Suomen joukkueen konkarit, Saviahde ja Holmberg, ampuvat liikkuvan maalin sekajuoksujen kilpailun. Kisa alkaa kello 14.30. Etukäteistietojen mukaan Saviahde ampuu neljäntenä eli noin kello 15 alkaen ja Holmberg kuudentena eli noin klo 15.20 alkaen.

Venäjä ja Ukraina isoilla joukkueilla

Venäjä ja Ukraina osallistuvat tänäkin vuonna isoilla joukkueilla EM-kisaan. Viime vuoden tapaan molemmilla on 36 hengen joukkue eli enimmäismäärä: kolme osanottajaa jokaisessa 12 lajissa. Saksan joukkueessa on 33 ampujaa. Yhden ampujan joukkue on Andorralla, Hollannilla, Islannilla, San Marinolla ja Turkilla.

Naisten ilmakivääri on isoin laji. Sen mestaruudesta ampuu 72 kilpailijaa 32 maasta. Suomea edustavat viime vuoden hopeamitalisti Hanna Etula ja viime vuoden EM-kisan kuudes Marjo Yli-Kiikka.