Puolan Lukasz Czapla voitti liikkuvan maalin Medal Match –kokeilun
28.2.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Puolan Lukasz Czapla voitti Ruotsin Niklas Bergströmin 6-5 liikkuvan maalin Medal Match –kokeilussa ilma-aseiden EM-kilpailussa Sveitsin Winterthurissa torstaina 28. helmikuuta. Ukrainan Vladyslav Prianishnikov kukisti maanmiehensä Alexander Zinenkon selvästi 6-1 pronssiottelussa.

Medal Match –loppukilpailuun pääsee peruskilpailun neljä parasta. Semifinaalissa peruskilpailun paras kohtaa neljännen ja kakkonen kohtaa kolmannen. Semifinaalien voittajat ampuvat kultamitalista ja häviäjät pronssimitalista.

Kilpailijat ampuvat uusinnan tapaan vierekkäisillä radoilla. Osumat tulkataan kymmenysosan tarkkuudella ja jokaisesta voitetusta laukauksesta saa pisteen. Jos osumatulos on sama, esimerkiksi 10,2 – 10,2, molemmat saavat pisteen. Otteluvoittoon tarvitaan kuusi pistettä. Jos molemmat saavuttavat kuusi pistettä yhtä aikaa, ammutaan yksi laukaus lisää.

Medal Match on käytössä liikkuvan maalin ensimmäisessä omassa MM-kilpailussaan Tshekin Pilsenissä 20.-26. lokakuuta.

Liikkuvan maalin medal match -kokeilu:

Sijoitukset liikkuvan maalin 60 laukauksen normaalijuoksujen jälkeen: 1) Vladyslav Prianishnikov Ukraina, 2) Lukasz Czapla Puola, 3) Alexander Zinenko Ukraina, 4) Niklas Bergström Ruotsi.

Semifinaalit: Bergström – Prianishnikov 6-5 ja Czapla – Zinenko 6-5.

Pronssiottelu: Zinenko – Prianishnikov 1-6.

Finaali: Czapla – Bergström 6-5.