Antikainen 18:s ja Mäkelä-Nummela 19:s trapin maailmancupissa Pekingissä
14.4.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Noora Antikainen oli 18:s ja Satu Mäkelä-Nummela 19:s trapin maailmancupissa Pekingissä maanantaina 14. huhtikuuta. Orimattilan Seudun Urheiluampujien seurakaverukset ampuivat molemmat 64 kiekkoa rikki ja molemmat vielä sarjoin 18, 22 ja 24. Trapin voitti Kiinan 45-vuotias E Gao tuloksella 93 (71+22) kiekkoa.

E Gao on pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan voittanut trapin olympiapronssia 2000 sekä MM-kultaa 1986, MM-hopeaa 1987 sekä MM-pronssia 1993 ja 2001. Lisäksi hän on ampunut kaksoistrapin olympiapronssia 2004.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat seura- ja harjoittelukaverit Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela ampuivat molemmat 64 kiekkoa ja vielä samat sarjat: 18, 22 ja 24 kiekkoa. Antikainen oli tuloslistalla 18:s ja Mäkelä-Nummela 19:s. Antikainen sijoittui paremmin, kun hän ampui viimeisen sarjan loppuun enemmän osumia eli viimeinen pummi tuli aikaisemmin.

– Vähän harmittaa se ensimmäinen sarja, mutta ei sille enää voi mitään. Ensimmäinen sarja oli hankala. Minulla on ollut koko reissun ajan vaikeuksia kiekon lähdön kanssa, kun en meinaa nähdä lähtöä kunnolla, 26-vuotias orimattilalainen Antikainen kertoo kokemuksiaan kauden ensimmäisestä kilpailustaan.

– Ensimmäisessä sarjassa kuljin koko ajan hieman kiekon perässä, mutta ammuin jo siinäkin kymmenen viimeistä kiekkoa rikki. Toisessa sarjassa ammuin kaksi pummia ensimmäisellä viidellä kiekolla ja yhden pummin viimeiselle viidellä kiekolla. Viimeinen sarja menikin sitten tosi hyvin. Ammuin ainoan pummin sarja puolivälissä ja ammunta tuntui tosi helpolta.

– Ei kai voida puhua kukoistuskaudesta, mutta ei panna maata myyntiinkään, 37-vuotias orimattilalainen Mäkelä-Nummela arvioi omaa kilpailuaan.

– Viimeisessä sarjassa (24 kiekkoa rikki 25:stä) ammunta oli sitä, mitä se on ollut viime leireillä ja mitä se oli täällä epävirallisissa harjoituksissakin: helppoa, ei työtä ja hyvät osumat melkeinpä ensimmäisellä laukauksella. Toisen sarjan 15 viimeistä kiekkoa oli jo viimeisen sarjan kaltaista. Ensimmäinen sarja oli raju katastrofi. Siinä kerta kaikkiaan ei tekniikka pysynyt koossa. Perusvirheeni ovat kallistuminen ja huutoon lähtö.

Antikainen ja Mäkelä-Nummela kehuivat haulikkoradat hienoiksi. Vaikka kiekkojen lähtö kiekkohaudasta näkyy huonohkosti, kiekon lento näkyy hyvin. Osumatkin näkyvät hyvin, kun maailmancupissa on käytössä normaalit oranssit kiekot, jotka hajoavat osumasta vihreäksi pölyksi.

– Meidän ensimmäisessä sarjassa elektroninen tulostaulu nakitti ja erä venyi lähes tunnin mittaiseksi. Lopuksi tulostaulu siirtyi käsipeliin, Mäkelä-Nummela kertoo.

– Suorituspaikat ovat todella siistit. Kahtena viimeisenä päivänä jokin paikallinen puu pölyttyi ja joka paikka on ihan täynnä valkoisia ”vanupalloja” ja iltapäivällä oli kuin lunta olisi satanut. Pallurat lentelevät suuhun ja ympäriinsä. Vähän alkoi aivastuttaa, Antikainen sanoo.

Satu Mäkelä-Nummela kilpailee Pekingissä seuraavan kerran olympialaisissa elokuussa. Naisten trap on vuorossa 11. elokuuta.

– Kisoja on tärkeä saada alle. Seuraavassa koettelemuksessa lisätään höyryä – toivottavasti ei hatun alle, hän toteaa.

Ampumaurheilun kaikkien lajien maailmancup, Peking, Kiina, 12.-20.4.2008.

Trap, naiset, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) E Gao Kiina 93 (71+22), 2) Yong Hui Pak Pohjois-Korea 90 (69+21), 3) Irina Laricheva Venäjä 89 (68/3 uusinnassa finaalipaikasta+21), 4) Deborah Gelisio Italia 88 (70+18), 5) Yong Bok Kim Pohjois-Korea 85 (70+15), 6) Hye Gyong Chae Pohjois-Korea 83 (68/3+15), 7) Diane Swanton Etelä-Afrikka 68/2, 8) Elena Tkach Venäjä 67, …18) Noora Antikainen Suomi 64 (18+22+24), 19) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 64 (18+22+24).

Liitteet