Nuoret kokeilivat Junior Super Cupia Suhlissa
30.4.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Perinteisen kansainvälisen nuorten kilpailun järjestäjät tarjosivat kivääri- ja pistooliampujille tilaisuutta virittäytyä kisatunnelmaan osallistumalla Junior Super Cupiin tiistaina 29. huhtikuuta Saksan Suhlissa. Varsinainen ”International Junior Competition” alkaa tänään keskiviikkona haulikon kaksoistrapilla.

Junior Super Cup on pudotuskilpailu, jossa tytöt ja pojat sekä kivääri- ja pistooliampujat kilpailijat samassa kilpailussa. Kustakin arvotusta parista aina voittaja eteni seuraavalle kierrokselle. Kahdella ensimmäisellä kierroksella pääsi jatkoon kolmella voitetulla laukauksella ja seuraavilla kierroksilla kahdella voitetulla laukauiksella. Suomalaisista pisimmälle selvisi Tiia Törmälä, joka putosi puolivälierissä niukasti Japanin Mitsuhata Ayakalle.

Super Cupin kilpailumuoto oli mielenkiintoinen ja yleisöystävällinen. Ehkäpä tätä nopeatempoista ja yllätyksellistä kilpailumuotoa kokeillaan jatkossa meilläkin? Pienten laukaisumäärien ja parien arvontojen johdosta joitain hyviäkin ampujia putosi päätöskierroksilta pois. Yllätyksellisyys tässä kilpailumuodossa on suurempi kuin normaaleissa kiväärin ja pistoolin kilpailumuodoissa.

Keskiviikkopäivän kilpailuna on vain kaksoistrap. Muissa lajeissa on harjoituspäivä.

Kuvia löydät järjestäjien nettisivuilta osoitteesta www.iwk-suhl.de.

Riikka Lahti