Intian Sodhi ampui kaksi ME-tulosta, Köylinen 30:s kaksoistrapin maailmancupissa Belgradissa
18.6.2008 klo 12:00

Simo Köylinen oli 30:s kaksoistrapin maailmancupissa Serbian Belgradissa keskiviikkona 18. kesäkuuta. Köylinen rikkoi 128 (39+43+46) kiekkoa. Myös Sami Ritsilä ampui 128 (41+42+45) kiekkoa, mutta oli huonommalla viimeisellä sarjallaan 32:s. Kauden viimeisen kaksoistrapin maailmancupin voitti Intian Ronjan Sodhi 194 (147+47) kiekolla. Hän sivusi sekä peruskilpailun (147) että finaalin (194) ME-tulosta.

28-vuotias Ronjan Sodhi ampui uransa parhaan kilpailun ja otti ensimmäisen maailmancupin voittonsa. Tähän mennessä hänen paras saavutuksensa oli kaksoistrapin Aasian mestaruuskilpailujen toinen sija viime vuodelta. Hän rikkoi 183 (145+38) kiekkoa maailmancupissa Kerrvillessä 7. toukokuuta ja johti peruskilpailun jälkeen. Silloin hän putosi vaisulla finaalisarjallaan viidenneksi ja Ruotsin Håkan Dahlby kiri voittajaksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 30-vuotias Simo Köylinen oli tyytymätön esitykseensä. 128 (39+43+46) kiekolla hän jäi kahdeksan kiekkoa kauden parhaastaan.

– Viimeinen sarja (46) olisi ollut siedettävä, jos sen seurana olisi ollut kaksi 47 kiekon sarjaa. En tiedä, mistä tänään kiikasti. Ehkä oli vain liikaa yrittämistä alussa, orimattilalainen Köylinen arvioi.

Köylinen ampui ensimmäisen sarjaansa (39) kaksi tuplapummia. Neljän ensimmäisen paikan kahdeksasta kiekosta häneltä karkasi peräti viisi.

– Ammuin ohi sinne tänne. Rytmikään ei ollut kunnossa, hän suomi itseään.

– Belgradin radat ovat hyvät ampua kaksoistrapia ja kelikin on hyvä. Senhän näkee tuloksistakin, kun voittaja ampuu kaksi ME-tulosta ja 142 kiekolla pääsee vain uusimaan finaalipaikasta.

Köylinen kilpailee seuraavan kerran haulikkolajien EM-kilpailussa Kyproksen Nikosiassa 7.-13. heinäkuuta. Miesten kaksoistrapin kilpailu on 7. heinäkuuta.

– Nyt panen haulikon vähäksi aikaa sängyn alle piiloon, suunnitteli Köylinen, joka viettää 31-vuotissyntymäpäiväänsä lauantaina 21. kesäkuuta.

Maailmancupissa on huomenna torstaina skeetin virallinen harjoituspäivä. Naiset ampuvat skeetin 75 kiekon kilpailunsa perjantaina. Miehet aloittavat perjantaina kaksipäiväisen 125 kiekon kilpailunsa.

Haulikkolajien maailmancup, 15.-21.6.2008, Belgrad, Serbia.

Kaksoistrap, miehet, 150 kiekon peruskilpailu + 50 kiekon finaali: 1) Ronjan Sodhi Intia 194 sivuaa ME-tulosta (147 sivuaa ME-tulosta +47), 2) Richard Faulds Iso-Britannia 192 (145+47), 3) Håkan Dahlby Ruotsi 191 (144+47), 4) Roland Gerebics Unkari 190 (144+46), 5) Daniele Di Spigno Italia 189 (142/4 uusinnassa finaalipaikasta +47), 6) Vasily Mosin Venäjä 188 (143+45), 7) Mashfi Almutairi Kuwait 142/3, 8) Vitaly Fokeev Venäjä 141, …30) Simo Köylinen Suomi 128 (39+43+46), …32) Sami Ritsilä Suomi 128 (41+42+45).