Timo Laitinen 28:s skeetin maailmancupissa Belgradissa, Achilleos voitti huipputuloksella
21.6.2008 klo 12:00

Timo Laitinen oli parhaana suomalaisena 28:s skeetin maailmancupissa Serbian Belgradissa lauantaina 21. kesäkuuta. Sibbo Skyttegilleä edustava Laitinen rikkoi 118 (24+25+22+24+23) kiekkoa. Kauden viimeisen skeetin maailmancupin voitti Kyproksen 27-vuotias Georgios Achilleos huipputuloksella 149 (124+25) kiekkoa. Hän jäi yhden kiekon sekä peruskilpailun että finaalin ME-tuloksesta.

Miesten skeet oli hurjatasoinen kilpailu voittotuloksineen ja monine uusintoineen. Georgios Achilleosin voittotulos 149 (124+25) on yhtä osumaa vaille täydellinen suoritus. Italian Andrea Benelli, Ranskan Anthony Terras ja Tshekin Jan Sychra ampuivat lähes yhtä hyvin, kun rikkoivat 148 kiekkoa. Lisäksi he järjestivät hienon uusintanäytöksen toisesta sijasta, kun Benelli murskasi uusinnassa 20, Terras 19 ja Sychra yhden kiekon.

Georgios Achilleos ponnahti skeetin maailmantähdeksi viime vuonna, kun hän ampui MM-kultaa kotiradallaan Kyproksen Nikosiassa ja EM-kultaa Espanjan Granadassa. Lisäksi hän voitti maailmancupfinaalin Belgradissa ja maailmancupin Dominikaanisen tasavallan Santo Domingossa. Tänä vuonna tähän mennessä hänen paras sijoituksensa maailmancupissa oli kymmenes sija Pekingissä huhtikuussa.

47-vuotias Andrea Benelli on löytänyt jälleen kerran huippukuntonsa olympialaisten lähestyessä. Hän on skeetin vuoden 2004 olympiavoittaja ja vuoden 1996 olympiapronssimitalisti. Lisäksi hän on urallaan voittanut kaksi MM-kultaa (1987 ja 1990), MM-hopeaa (1986) ja MM-pronssia (1999). Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton (ISSF) nettisivuilla (www.issf.tv) Benelli kertoi ampuneensa tänään uransa viimeisen maailmancupin. Hän päättää uransa Pekingissä, jossa hän puolustaa olympiavoittoaan.

Sibbo Skyttegilleä edustava 35-vuotias Timo Laitinen ampui 118 (24+25+22+24+23) kiekkoa. Hän jäi neljä kiekkoa kuuden parhaan finaalista.

– Kisa meni tutun kaavan mukaan, pari hyvää ja muutama huono kierros. Ampuminen oli raskasta. Olosuhteet olivat optimaaliset, kuten tulostasosta voi todeta, Timo Laitinen kommentoi kilpailuaan.

Ensimmäistä vuottaan miesten sarjassa kilpaileva Oskari Kössi rikkoi 111 (22+22+22+22+23) kiekkoa uransa ensimmäisessä maailmancupissa. Sibbo Skyttegilleä edustava Kössi ampui ennätyksekseen 145 (122+23) kiekkoa samaisella Nikosian radalla maaliskuun puolivälissä kauden ensimmäisessä kilpailussaan.

– Tasaista tuo oli. Ammunta oli muuten ihan ok, mutta kakkos- ja kolmospaikat eivät kulkeneet. Tuli liikaa pummeja (5) niille paikoille, totesi Kössi, joka ampuu seuraavan kerran Nikosiassa haulikkolajien EM-kilpailussa 7.-13. heinäkuuta.

Ala-Hämeen Ampujien 30-vuotias Max Rosenberg rikkoi 117 (23+24+23+23+24) kiekkoa maailmancupin ulkopuolella mqs-ampujana. Janakkalalainen Rosenberg jäi vain kaksi kiekkoa kauden parhaastaan.

– En ollut ihan tyytyväinen. Pari kiekkoa enemmän olisi pitänyt rikkoa. Toisaalta hyvä, että ammunta oli tasaista. Olosuhteet ja radat olivat huippuluokkaa. Hiukan jäi harmittamaan vaisu tulos, hän arvioi kilpailuaan.

Haulikkolajien maailmancup, 15.-21.6.2008, Belgrad, Serbia.

Skeet, miehet, 125 kiekon peruskilpailu + 25 kiekon finaali: 1) Georgios Achilleos Kypros 149 (124+25), 2) Andrea Benelli Italia 148/20 uusinnassa toisesta sijasta (123+25), 3) Anthony Terras Ranska 148/19 (124+24), 4) Jan Sychra Tshekki 148/1 (123+25), 5) Tore Brovold Norja 147/12 (122/18 uusinnassa finaalipaikasta +25), 6) Abdullah Alrashidi Kuwait 147/11 (122/18 +25), 7) Nikolaos Mavrommatis Kreikka 122/17, 8) Valeriy Shomin Venäjä 122/7, …28) Timo Laitinen Suomi 118 (24+25+22+24+23), …36) Marko Kemppainen Suomi 117 (22+24+24+25+22), …72) Oskari Kössi Suomi 111 (22+22+22+22+23).

Maailmancupin ulkopuolella kilpailevat mqs-ampujat: Max Rosenberg Suomi 117 (23+24+23+23+24) ja Tuomo Valkeapää Suomi 108 (22+23+23+20+20).