Simo Köylinen 12:s kaksoistrapin EM-kilpailussa Kyproksella
7.7.2008 klo 12:00

Simo Köylinen oli 12:s kaksoistrapin EM-kilpailussa Kyproksen Nikosiassa maanantaina 7. heinäkuuta. Köylinen rikkoi 135 (47+45+43) kiekkoa ja jäi neljä kiekkoa finaalirajasta haulikkolajien EM-kilpailun avauspäivän ainoassa kilpailussa. Kaksoistrapin EM-kultaa laukoi tiukan kisan jälkeen Ison-Britannian Steven Scott tuloksella 191 (143+48). Scott ja Ruotsi Håkan Dahlby olivat 150 kiekon peruskilpailun ja 50 kiekon finaalin jälkeen tasatuloksessa 191 kiekkoa ja ampuivat voitosta uusinnan. Uusinnan aloittanut Scott voitti 2-1, kun Dahlby pummasi ensimmäisen tuplan jälkimmäisen kiekon.

23-vuotias Steven Scott ampui uransa ensimmäisen aikuisten sarjan arvokilpailuvoittonsa. Juniorina hän on laukonut kaksoistrapin MM- ja EM-kultaa 2003 ja EM-hopeaa 2004. Tähän asti hänen paras saavutuksensa miesten sarjassa oli EM-pronssi viime vuodelta Espanjan Granadasta. 42-vuotias Håkan Dahlby on vuosien 2003 ja 2004 EM-kultamitalisti ja vuoden 2006 EM-hopeamitalisti. Vuoden 2004 olympialaisissa Ateenassa hän oli 5:s.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 31-vuotias Simo Köylinen rikkoi kaksoistrapissa 135 (47+45+43) kiekkoa. Hän jäi vain kiekon kauden parhaasta tuloksestaan ja neljä kiekkoa finaalirajasta.

– Suoritus oli ihan ok, vaikka muutama kiekko olisi ollut otettavissa sieltä täältä ja finaaliraja jäi lähelle. Tekniikka on ihan ok ja ammunta tuntui hyvältä. Tulos olisi ihan hyvin voinut olla 139-140 kiekkoa, totesi orimattilalainen Köylinen, jonka ennätys kansainvälisissä kilpailuissa on 139 kiekkoa.

– Toisessa sarjassa ammuin neljältä paikalta peräkkäin jälkimmäisen kiekon ohi. Ehkä siinä kohtaa rytmi oli karvan verran liian nopea. Siinäkin olisi ollut saatavissa 2-3 kiekkoa lisää tulokseen.

Kaksoistrapparit pääsivät nautiskelemaan hyvästä kelistä, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpöä oli noin 38 astetta. Pieni tuulen henkäys silloin tällöin ei vaikuttanut kiekon lentoon.

– Tämä oli oikein nautinnollinen keli ampua, Köylinen sanoi.

Simo Köylinen arvioi ampuvansa parempaa kautta kuin viime vuonna. Tavoitteena on tason nostaminen askel kerrallaan myös jatkossa.

– Syksyllä käyn kotimaan kilpailujen lisäksi ampumassa GP-kilpailuja ulkomailla. Talvella pidän vain puolisentoista kuukautta taukoa ammunnasta. Ensi vuonna haluaisin kiertää kaikki maailmancupin kilpailut. Jos sitten olisin pikku hiljaa valmis tavoittelemaan olympiapaikkaa vuonna 2010, hän kertoi suunnitelmiaan.

EM-kilpailussa on huomenna tiistaina trapin ja skeetin virallinen harjoituspäivä. Miehet aloittavat keskiviikkona kaksipäiväisen trapin ja pojat kaksipäiväisen skeetin. Naiset ja tytöt ampuvat keskiviikkona skeetin.

Haulikkolajien EM-kilpailu, Nikosia, Kypros, 7.-13.7.2008.

Kaksoistrap, miehet, 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali: 1) Steven Scott Iso-Britannia 191/2 uusinnassa voitosta (143+48), 2) Håkan Dahlby Ruotsi 191/1 (144+47), 3) Waldemar Schanz Saksa 188/2 (139+49), 4) Mikhail Leybo Venäjä 188/1 (139+49), 5) Daniele Di Spigno Italia 187 (140+47), 6) William Chetcuti Malta 185 (139+46), …12) Simo Köylinen Suomi 135 (47+45+43).