Suomalaiset tyhjensivät palkintopöydän siluetin MM-kisassa Heinolassa
19.7.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen siluettiampujat kahmivat parhaat palat lauantaina 19. heinäkuuta Heinolassa päättyneissä siluetin kahdeksansissa MM-kilpailuissa.

Lajikohtaisesti parhaat ampujat olivat pistoolissa Jyrki Viitakoski ja kiväärissä Marko Nikko. Molemmat miehet laukoivat sellaiset maailmanennätykset, joita ei ennakkoon olisi uskottu todeksi. Viitakosken 40 pistettä on .22 pistoolissa uskomaton saavutus ja samaa voidaan sanoa Nikon 36 osuman tuloksesta isolla kiväärillä.

Järjestelyiltään kisat sujuivat erinomaisesti. Yhteenkään protestiin eivät järjestelyt ja tuhatkunta kilpasuoritusta antaneet aihetta. Tällaiseen suoritukseen ei osanottajien mielestä ylletä muualla kuin Suomessa järjestettävissä siluetin mestaruuskilpailuissa.

Kisoihin osallistui ampujia 12 maasta. Ampumaurheiluliiton siluettijaoston puheenjohtaja Sami Mäkelä piti lukua varsin tyydyttävänä. Hän ehti kilpailun johtamisen ohessa myös osoittaa hyvää tarkkuuttaan itse kilpailuissa niin ampujana kuin ampujan spotterina (osuman tähystäjänä).

MM-kilpailun isännöi Heinolan Ampujat. Se oli saanut avukseen toimitsijoita monesta seurasta. Yksi kovimmista talkooporukoista olivat paikalliset partiolaiset. He nostivat HeiA:n puheenjohtaja Jari Pekkolan mukaan kiitettävällä ripeydellä ja tarkkuudella osumista kaatuneet eläinkuvat pystyyn niiden uusia kaatajia varten.

– Taloudellisesti selviämme plussalle, mutta tuloeurot eivät jouda kasvamaan korkoa, vaan ne sijoitetaan radan kunnostukseen seuraa ja tänne tulevia vieraita varten, puheenjohtaja selvitti.

SAL:n toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi lupasi avauspuheessaan, että palkintopöydästä riittää vieraille vain pöytäliinat. Paljoa hän ei siinä ylisanoja käyttänyt, sillä siksi hyvässä kunnossa ampujamme olivat. Kun vielä järjestelyt sujuivat mallikkaasti, Suomen urheiluopistolla oli odottamassa kiitoksia pursuva päätösjuhla lauantaina illalla.

Teksti ja kuvat: Matti Erkkilä

Liitteet