Hanna Etulan olympiatavoite: finaalipaikka ilmakiväärissä
24.7.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hanna Etulan lajit Pekingin olympialaisissa: naisten ilmakivääri ja naisten pienoiskiväärin 3×20 ls.

Hanna Etulan ohjelma olympialaisissa 9.-17.8.2008

9.8.2008
Ajat Suomen aikaa
3.30-4.45: 10 m, ilmakivääri, naiset, 40 ls:n peruskilpailu (Hanna Etula, Marjo Yli-Kiikka)
5.30-5.50: finaali, 10 m, ilmakivääri, 40 ls, naiset, 10 ls:n finaali

14.8.2008
Ajat Suomen aikaa
4.00-6.15: 50 m, pienoiskivääri, naiset, 3 x 20 ls:n peruskilpailu (Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka)
7.30-7.50: finaali, 50 m, pienoiskivääri, 3 x 20 ls, naiset, 10 ls:n finaali

Hanna Etulan vastaukset

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi ilmakiväärissä? Tavoitteenani on ampua finaalissa eli sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi pienoiskiväärissä? Tavoitteenani on ampua oman ennätykseni tuntumaan.

Miten valmistautuminen on sujunut? Harjoittelu on onnistunut hyvin ja olen pystynyt etenemään suunnitelmien mukaan. Pienoiskivääriin on löytynyt Lapualta erinomaista patruunaa, joilla ammun myös Pekingissä.

Miten valmistaudut viimeisten viikkojen ja päivien aikana olympialaisiin? Pari viimeistä viikkoa kevennän harjoittelua ja teen myös lyhyempiä kilpailunomaisia harjoituksia. Pienoiskiväärillä on tarkoitus osallistua vielä SM-kisoihin. Olympiaradoilla ammun vielä muutamat harjoitukset ennen virallisia harjoituksia ja kilpailuja.

OK valitsi ampumaurheilun olympiajoukkueen 19.12.2007. Miten aikainen valinta on vaikuttanut valmistautumiseesi? Se on antanut valmistautumisrauhan ja mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti harjoitteluun ja niihin kisoihin, jotka olen katsonut yhdessä valmentajien kanssa oleellisemmiksi kauden päätavoitetta ajatellen.

Esiolympialaiset ammuttiin Pekingissä huhtikuussa valmiilla suorituspaikoilla. Minkälaiset suorituspaikat ovat maailman muihin ampumaurheilukeskuksiin verrattuna? Erittäin hienot ja huolella suunnitellut. Erityisen iloinen olen urheilijoille ja valmentajille tarkoitetuista joukkueen yhteisistä oleskelutiloista, joita monilla muilla radoilla ei ole lainkaan. Yleisilme radoilla oli valoisa ja avara.