Juha Hirven olympiatavoite: kauden paras suoritus
24.7.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juha Hirven lajit Pekingin olympialaisissa: miesten pienoiskiväärin 3×40 ls ja miesten pienoiskiväärin makuuasennon 60 ls

Juha Hirven ohjelma olympialaisissa 9.-17.8.2008

15.8.2008
Ajat Suomen aikaa
4.00-10.15: 50 m, pienoiskivääri, miehet, makuu, 60 ls:n peruskilpailu (Juha Hirvi, Henri Häkkinen)
6.30-6.50: finaali, 50 m, pienoiskivääri, makuu, 60 ls, miehet, 10 ls:n finaali

17.8.2008
Ajat Suomen aikaa
4.00-7.20: 50 m, pienoiskivääri, miehet, 3 x 40 ls:n peruskilpailu (Juha Hirvi, Henri Häkkinen)
8.30-8.50: finaali, 50 m, pienoiskivääri, 3 x 40 ls, miehet, 10 ls:n finaali

Juha Hirven vastaukset

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi pienoiskiväärin täysottelussa? Tavoitteena kauden paras suoritus ja sillä oletan olevani ainakin lähellä finaalipaikkaa.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa? Sama kuin asennoissa.

Miten valmistautuminen on sujunut? Koko vuosi on sujunut melko hyvin suunnitelmien mukaan. Tällä hetkellä ei tule mieleen asioita, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Miten valmistaudut viimeisten viikkojen ja päivien aikana olympialaisiin? Viimeinen tehojakso oli viime viikolla ja nyt on jäljellä enää SM-kilpailut ennen Pekingiin lähtöä. Siellä sopeutumisen jälkeen muutama hyvä harjoitus. Ei mitään ihmeellistä siis.

Sinä teet olympiahistoriaa osallistumassa kuudensiin olympialaisiin Pekingissä. Miltä olympiahistorian tekeminen tuntuu nyt? Olympialaisiin lähtö tuntuu melko samanlaiselta kuin muinakin kertoina. Ensimmäiset kisat tuntui varmaan paljon erikoisemmilta kuin nämä kuudennet. Tämä on ennätys, mikä ei varsinaisesti ole ollut tavoitteena.

OK valitsi ampumaurheilun olympiajoukkueen 19.12.2007. Miten aikainen valinta on vaikuttanut valmistautumiseesi? Hieno homma, että on saanut valmistautua hyvin näihin kisoihin. Uskoisin, että muille ampujille asialla on vielä suurempi merkitys. Ei päässyt ainakaan syntymään niin suurta "mokaa" kuin purjehtijoille.

Esiolympialaiset ammuttiin Pekingissä huhtikuussa valmiilla suorituspaikoilla. Minkälaiset suorituspaikat ovat maailman muihin ampumaurheilukeskuksiin verrattuna? 50 metrin rata on nykyaikainen, suunnilleen samalla mallilla rakennettu kuin muutamissa edellisissä kisoissa. Rata oli ainakin keväällä melko haastavan tuulinen, mutta tuntuisi olevan tasapuolinen kaikille.