Isopistoolin "sotilaat vastaan siviilit"-kilpailu SM-kilpailussa Mikkelissä 17. elokuuta
1.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Siviilit ja sotilaat kilpailevat isopistoolilla viisihenkisin joukkuein Mannerheim-patsaasta pistoolilajien SM-kilpailussa Mikkelissä 17. elokuuta. "Siviilit vastaan sotilaat"-kisa alkaa tänä vuonna. Kiertopalkinnosta kisataan viimeisen kerran 2017.

– Tämä on leikkimielinen kisa. Ajatus kisasta syntyi, kun Marko Talvitie totesi viime vuonna SM-kisassa, että mitenhän tällaisessa kilpailussa kävisi, kilpailun perustaja Marko Leppä kertoo.

Viime vuonna kisan olisivat voittaneet siviilit.

Marko Lepän laatimat säännöt

Kilpailun perustaja Marko Leppä on laatinut seuraavat säännöt:

"Siviilit vastaan sotilaat -kisa ammutaan vuosittain yleisen sarjan SM-kilpailuiden yhteydessä. Kilpailussa huomioidaan viiden parhaan siviilin tulos vastaan viiden parhaan sotilaan (ml. Rajavartiolaitos) tulos. Kisa ammutaan yleisessä sarjassa isopistoolilla. Voittajajoukkueen parhaimman tuloksen ampunut henkilö saa Mannerheim-kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Voittajajoukkue vastaa palkinnon kaivertamisesta ja palkinnon tuomisesta seuraavaan kilpailuun.

Palkinto kiertää vuoteen 2017 asti. Silloin tulee kuluneeksi 150 vuotta Mannerheimin syntymästä. Kiertopalkinto jää eniten voittoja saaneen joukkueen sille jäsenelle, joka on joukkueensa paras vuoden 2017 SM-kilpailussa. Tasatuloksen sattuessa (5-5) palkinnon saa haltuunsa ratkaisevan kilpailun voittaja Kiertopalkinnon on lahjoittanut kapteeni evp Risto Pilvinen."