Kiväärijaoston tiedote kilpailujen järjestäjille: sarjoja voi yhdistää ja kisat voi aloittaa myöhemmin
1.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliiton kiväärijaosto muistuttaa kilpailujen järjestäjille, että sarjojen yhdistäminen on mahdollista muissa henkilökohtaisissa kilpailuissa kuin SM- ja AM-kilpailuissa. Kiväärijaosto moittii seuroja, jotka aloittavat kilpailunsa aamuvarhaisella, vaikka ilmoittautuneiden määrä ei aikaista aloitusta vaatisi.

Alla oleva kiväärijaoston tiedote on ohessa myös alkuperäisenä liitteenä.

SAL:n kiväärijaosto tiedottaa kilpailujen järjestäjille!

Kiväärijaosto muistuttaa kilpailujen järjestäjän oikeudesta yhdistää sarjoja henkilökohtaisessa kilpailussa. Ei kuitenkaan SM- ja AM-kilpailuissa.(KY/2005 kohta 5.4)

Jaosto on myös kokouksessaan keskustellut kilpailujen alkamisajoista ja pitää moitittavana kilpailujen aikaisia aloitusaikoja. Usea kilpailu alkaa jo klo 09.00, vaikka ilmoittautuneita on vain erällinen. Alkamisaikoja siirtämällä säästetään mm. yksittäisen kilpailijan kilpailukuluja (yöpimyskustannukset ym.) huomattavasti kauden aikana.

Muistutetaan järjestäjiä myös siitä, että mikäli kysymyksessä ei ole ennätyskelpoinen tai AM-kilpailu, niin kiväärilajeissa kilpailija voi osallistua useampaan sarjaan saman päivän aikana. Tämä järjestely on mahdollista vain, jos kilpailun järjestelyt sen muutoin sallivat.

Valtakunnallisen sarjakilpailujen (ilmakivääri ja 50m kivääri) järjestäjille kiväärijaosto tiedottaa, että jatkossa ammuttuja tauluja ei tarvitse lähettää järjestävälle seuralle tarkastuksia varten. Riittää, kun naapuriseuran tuomarikortin omaavaa henkilö tulkkaa ammutut taulut. Jos esitetty tapa on etäisyyksien tai muun seikan takia mahdoton, niin silloin oman seuran I-luokan tuomari suorittaa toimenpiteen ja vain tulokset lähetetään järjestävälle seuralle.

Sarjakilpailuihin olallistuvat seurat ovat kuitenkin velvollisia säilyttämään ammutut taulut joka kierrokselta koko sarjakilpailun ajan mahdollisten vastalauseiden takia.

Seuroissa on postituskuluilla muutakin käyttöä!

Puheenjohtaja Jorma Röppänen

Jorma Röppänen

Varapuheenjohtaja Jarmo Engblom

Jarmo Engblom

Liitteet