Ari Meinander voitti isopistoolin Eurooppa-cupin Ruotsissa
2.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ari Meinander voitti uransa ensimmäisen isopistoolin Eurooppa-cupin kilpailun Ruotsin Uppsalassa lauantaina 2. elokuuta. Meinander ja Ruotsin Jonas Fyrpihl ampuivat molemmat 584 pistettä 60 laukauksen kilpailussa. Jännittävässä uusinnassa Meinander oli parempi niukasti pistein 49-48. Janne Kuvaja laukoi kolmanneksi 581 pisteellä.

– Uusinta oli mielenkiintoinen. Ennen uusintaa arvelin, että minulla on hyvät mahdollisuudet pärjätä omalla tasollani ampuen, koska olin kuvio-osassa paljon parempi kuin Fyrpihl. Hänellä oli kouluosa todella hyvä. Tosin uusinta on aina pienestä kiinni, kun se on vain yksi sarja, Meinander sanoi.

Orimattilan Jymyä edustava 44-vuotias Ari Meinander ampui Eurooppa-cupin voiton uransa parhaalla kansainvälisten kilpailujen tuloksella 584 pistettä. Hän muisteli ampuneensa kotimaassa 591 pistettä reserviläisten kilpailussa 1999.

– Tänään tuli reilusti oma ennätys ulkomaan kilpailuissa. Janne Kuvaja arveli minun ampuneen joskus 576 pistettä, sysmäläinen Meinander kertoi.

Tämänpäiväinen voitto oli Meinanderin uran ja tietysti kauden ensimmäinen voitto Eurooppa-cupissa. Aiemmin hän on ampunut päälajissaan vakiopistoolissa toiseksi 4. toukokuuta ja kolmanneksi 8. kesäkuuta.

– Tänä vuonna olen treenannut isopistoolia enemmän kuin ennen. Laukaisumäärät ovat moninkertaistuneet, koska lataan nykyisin harjoituspatruunat itse. Tunnissa ehdin lataamaan 300 paukkua ja yhden hinnaksi tulee 11 senttiä. Vapailta markkinoilta ostettua isopistoolin panos maksaa 51 senttiä, mikä rajoittaa harjoituslaukausten määrää, hän sanoi.

– Kisan ammuin Lapuan tehdaspanoksella – hyvä paukku olikin.

Huomenna on vuorossa iso- ja vakiopistoolin Eurooppa-cupin viimeinen osakilpailu vakiopistoolilla. Se on viimeinen mahdollisuus hankkia paikka finaaliin, joka on 4.-5. lokakuuta Saksan Hannoverissa. Suomalaisampujista Meinanderilla on paikka sekä iso- että vakiopistoolin finaaliin ja Kuvajalla isopistoolin finaaliin.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa-cup, Uppsala, Ruotsi, 2.-3.8.2008.

Isopistooli, 60 ls: 1) Ari Meinander Suomi 584/49 uusinnassa voitosta, 2) Jonas Fyrpihl Ruotsi 584/48, 3) Janne Kuvaja Suomi 581, …6) Antti Jokinen Suomi 576, …10) Marko Talvitie Suomi 571, …24) Teemu Lahti Suomi 562.

Meinander otti finaalipaikan. Kuvajalla oli finaalipaikka jo aiemmin. Jokinen jäi tasatuloksella ilman finaalipaikkaa. Finaali ammutaan 4.-5. lokakuuta Saksan Hannoverissa.