Juha Hirvi kantaa Suomen lippua avajaisissa
6.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kivääriampuja Juha Hirvi kantaa Suomen lippua Pekingin olympialaisissa. Suomen joukkueen johtaja Kari Niemi-Nikkola julkisti valinnan olympiakisajoukkueen ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa Pekingissä keskiviikkona 6. elokuuta. Niemi-Nikkola totesi kuudensissa olympialaisissaan kilpailevan 48-vuotiaan Hirven olevan itseoikeutettu lipunkantaja. Juha Hirvi on toinen ampuja, joka kantaa avajaisissa olympialippua. Ensimmäisenä ampujana lippua kantoi Pentti Linnosvuo 1968 Mexico Cityssä.

– Juha Hirvellä on toistaiseksi yksi olympiamitali, hopeaa pienoiskiväärin 3×40 laukauksen kilpailusta Sydneystä 2000, Niemi-Nikkolta totesi.

Juha Hirvi totesi, että lipun kantaminen on harvinainen kunnia-asia. Suomen joukkueesta pistooliampujat Mira Nevansuu ja Kai Jahnsson sekä kivääriampujat Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka puolestaan jättävät perjantain avajaiset väliin ja keskittyvät lauantain kilpailuihinsa. Hanna ja Marjo ampuvat lauantaina ilmakiväärillä ja Mira ja Kai ilmapistoolilla.

Kahdeksan ampujan joukkue oli pääroolissa olympiajoukkueen ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Runsaan tunnin aikana jokainen ampuja oli useassa haastattelu, mikä näkyy ja kuuluu keskiviikkoillan televisio- ja radio-ohjelmissa sekä torstain päivälehdissä.

Katso Juha Hirven haastattelu Ylen internetistä. Haastattelija Pekka Viinikka. Haastattelu löytyy osoitteesta http://www.yle.fi/media/asxgene.php?file=tvurheilu/060808URW_hirvi_juha_saarino_EMC.wmv

Ylen Pekka Viinikan haastattelussa oli myös haulikkoampuja Satu Mäkelä-Nummela. Hänen haastattelunsa löydät täältä: http://www.yle.fi/media/asxgene.php?file=tvurheilu/060808URW_makela_nummela_satu_saarino_EMC.wmv