Mira Nevansuu lyhyin ampuja Pekingin olympialaisissa
7.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mira Nevansuu on lyhyin ampuja Pekingin olympialaisissa. Näin kertoo kisajärjestäjien virallinen infosivusto.

152-senttinen Mira Nevansuu on Pekingin olympialaisten kisajärjestäjien mukaan lyhyin naisampuja. Pisin naisampuja on 183-senttinen saksalainen trappari Susanne Kiermayer. Lyhyin mies on 160-senttinen hongkongilainen olympiapistooliampuja Fai Wong. Pisin on 202-senttinen australialainen pistooliampuja Daniel Repacholi.

Vanhin miesampuja on 51-vuotias latvialainen Afanasijs Kuzmins ja nuorin kanadalainen trappari Giuseppe Di Salvatore, joka täyttää 19 vuotta 19. joulukuuta. Vanhin naisampuja on kanadalainen Susan Nattrass, joka täyttää 58 vuotta. 5. marraskuuta.

Kevyin miesampuja Bangladeshin 50-kiloinen pistooliampuja Mohammed Hossain ja painavin 140-kiloinen norjalainen skeettari Harald Jensen. Suomessa Jensen muistetaan hyvin vuoden 2002 MM-kultamitalistina Lahdessa. Kevyin naisampuja on 40-kiloinen eteläkorealainen Chanmi Kim ja painavin 105-kiloinen eteläafrikkalainen kivääriampuja Esmari van Reenen.