Ammunnan asiantuntijaraati jyvällä Pekingin olympialaisten tuloksista
9.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ammunnan asiantuntijaraati tiesi täysi jo ennen kilpailua, että Tshekin Katerina Kurkova ampuu naisten ilmakiväärin olympiakultaa.

Lähelle napakymppiä asiantuntijaraati osui myös miesten ilmapistoolin voittajaveikkauksessaan. Suomalaisten ykkössuosikki oli Mihail Nestrujev, jonka konseptit kuitenkin sekosivat Kai Jahnssonin vieressä ampuessa. Suomalaisten kakkossuosikki Wei Pang otti voiton.

Jyvällä asiantuntijaraati oli arvioidessaan naisten ilmakiväärin kahdeksan parhaan ampujan finaalirajaa. Lähes puolet raatilaisista arveli rajaksi 397 pistettä, mutta naiset pystyivät nostamaan rajan vain 396 pisteeseen. Sen tiesi oikein kymmenen prosenttia.

Kärpäseksi jäi asiantuntijaraadin veikkaus miesten ilmapistoolin kahdeksan parhaan ampujan finaalirajasta. Hermostuksissaan miehet saivat rajan vain 580 pisteeseen. Suurin osa asiantuntijoista veikkasi rajaksi 584 pistettä. Yksikään asiantuntija ei tiennyt rajan olevan 580 pistettä.

Leikkimieliselle ”Ammunnan asiantuntijaraadille” on tarjolla uusia kysymyksiä päivittäin. Ammunnan asiantuntijaraadin kysymykset löydät täältä. Asiantuntijaraadin mielipiteen löydät kysymysarkistosta. Uusi kysymys ilmestyy vielä tänään lauantaina.