Olympiajoukkue kiittää
28.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Risto Reipas kysyi:

”Mikä sinusta on kaikista hienointa maailmassa?”

”Kaikista eniten”, sanoi Puh ja sitten hänen täytyi pysähtyä ajattelemaan. Sillä vaikka Hunajan syöminen oli hirmuisen mukavaa, sitä ennen – ja siinä välissä – oli hetki, joka oli vielä parempi, mutta hän ei tiennyt miksi sitä sanottiin.

– A.A. Milne –

Joukkueen matkalla Pekingiin ja Olympialaisissa näitä hetkiä oli paljon, unohtumattomia ja ikimuistoisia – suomalainen ampuja eturivissä. Avajaisissa hetki ennen stadionille marssia, Juha Suomen lippua kantaen. Hetki ennen naisten ilmakiväärikilpailun alkua, Hanna ja Marjo kisojen ensimmäiset suomalaisurheilijat. Hetki ennen naisten ilmapistoolin finaalia, Mira ensimmäisenä suomalaisena finaaliin. Hetki ennen miesten ilmakiväärin finaalia, Henri ensimmäisenä suomalaisena mitaleille. Hetki ennen naisten trapin finaalia, Sadulle ensimmäisenä ja ainoana suomalaisena kultamitali. Hetki ennen miesten täysottelua, suomalainen ampuja tekemässä kuudensissa kisoissaan olympialaisten historiaa.

Pekingin Olympialaiset jäävät monella tapaa suomalaisen ampuma- ja olympiaurheilun historiaan. Tavoitteista ja unelmista tuli totta. Varsinaiset analyysit ja johtopäätökset kisoista tehdään alkusyksyn aikana ja niistä yhteenvetoa kirjoitan lokakuussa ilmestyvään Urheiluampuja-lehteen.

Mutta nyt on aika kiittää.

Omasta puolestani haluan kiittää ennen kaikkea urheilijoita, mutta myös valmentajia ja huoltajia. Oli upeaa saada kulkea kanssanne matkaa Pekingiin ja jakaa ikimuistoiset hetket kisoissa. Lajijohtajana olen ylpeä koko ammunnan 13-henkisestä olympiajoukkueesta, olimme esimerkkeinä muille. Matkalle mahtui sekä hyviä että huonoja päiviä, mutta joukkueena ylitimme tavoitteemme – kiitos Teille!

Koko olympiajoukkueen puolesta lämmin kiitos kaikille läheisille, työtovereille, ystäville, tukijoille, tutuille ja tuntemattomille – kiitos koko suomalaiselle ampumaurheiluperheelle. Kiitos myötäelämisestä ja kannustuksesta, kiitos niistä sadoista viesteistä, joita saimme Pekingiin. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä matkaa kohti entistä parempia hetkiä.

”Lähdimme matkaan eilen.
Huomenna olemme perillä.
Tai jo illalla.
Tämä maisema on elettävä tänään.”

– Maaria Leinonen –

Kiitos!

Leena Paavolainen