Haulikkoampujien Superfinaali viikonvaihteessa Hollolan Hälvälässä
5.9.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lähes kaikki Suomen parhaat trap- ja skeet-ampujat kilpailevat Superfinaalissa Hollolan Hälvälässä viikonvaihteessa 6.-7. syyskuuta. Kilpailijoita on kaikkiaan 160: trappareita 74 ja skeettareita 86. Lahden Ampumaseura tarjoaa olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummelan ja olympiapronssimitalisti Henri Häkkisen kunniaksi kakkukahvit sunnuntaina kello 12-14. Satu Mäkelä-Nummela harjoittelee Hälvälässä sunnuntaina. Ensimmäinen finaali on sunnuntaina kello 14.15 ja viimeinen kello 15.15.

Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummelaa lukuun ottamatta kaikki parhaat trap-ampujat osallistuvat Superfinaaliin. Mukana on miesten rankingin neljä parasta: Karstulan Metsästys- ja Ampumaseuran Janne Kirvesmäki (kauden paras rankingtulos 119), Lahden Ampumaseuran Petri Nummela (119) sekä Sibbo Skyttegillen Antti Helin (118) ja Henrikki Vitali (118). Naisten rankingin viidestä parhaasta neljä on kisaamassa: Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa (66), Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen (66), Halsuan Metsästysseuran Merja Mastokangas (65) ja Urheiluampuma- ja Metsästysseura CAL 12:n Kirsi Kurtti (63). Poikien rankingin neljä parasta ampuu Superfinaalissa: Sibbo Skyttegillen Jesse Kinnunen (116) ja Veli-Matti Matikainen (115), Iisalmen Ampujien Joni Granqvist (112) ja Orimattilan Seudun Urheiluampujien Juho Hannonen (105).

Trapin rankingin löydät täältä.

Miesten skeetin rankinglistan kuudesta parhaasta Hälvässä ampuu kolme: Sibbo Skyttegillen Lauri Leskinen (kauden paras rankingtulos 122), Siilinjärven Urheiluampujien Heikki Meriluoto (119) ja Himangan Metsästysseuran Janne Himanka (119). Poikien rankingin kolme parasta on kilpailussa mukana: Lahden Ampumaseuran Jesse Louhelainen (119) sekä Lounais-Hämeen Ampujien Vesa Pietarila (117) ja Teemu Vähämäki (118). Lisäksi Superfinaalissa ampuu naisten sarjan kärkikaksikko: Hyvinkään Metsästysampujien Katja Poutanen (69) ja Haapaveden Ampumaseuran Marjut Heinonen (69).

Skeetin rankingin löydät täältä.

Superfinaalissa on trapissa ja skeetissä kolme sarjaa (A, B ja C), joissa jokaisessa ammutaan 125 kiekkoa ja kuuden parhaan ampujan finaali. C-sarjassa kilpailevat Y15-, Y17- ja N20-sarjoissa ampuvat. Muut kilpailijat jaetaan A- ja B-sarjaan ensimmäisen päivän kolmen sarjan tulosten perusteella.

Kisat alkavat kello 10 sekä lauantaina että sunnuntaina. Trapin finaalit ammutaan sunnuntaina samalla radalla peräkkäin: C-sarja klo 14.15, B-sarja klo 14.45 ja A-sarja klo 15.15. Skeetin C- ja B-sarjojen finaalit ammutaan sunnuntaina yhtä aikaa klo 14.40 ja A-sarjan finaali klo 15.15.