Marko Räsänen 19. sotilaiden MM-isopistoolissa
18.9.2008 klo 12:00

Marko Räsänen saavutti 19.sijan sotilaiden maailmanmestaruuskilpailujen isopistoolikilpailussa. Voiton vei Kiinan Cheng GAO hienolla tuloksella 592.

Räsäen ammunta oli hieno suoritus kokonaisuutena. Kouluosan neljännellä sarjalla suomalaiskatsomo hiljeni ja vaipui epätoivoon. Sarjan pistemäärä oli vain 42. Tätä ennen Marko johti erittäin kovatasoiseksi muodostuvaa kilpailua. Valmentajan pikainen huomion kiinnittäminen ja Markon upea itsensä kokoaminen pelasti päivän kuitenkin positiiviseen lopputulokseen. Vaikka lopullinen sijoitus olikin vain 19., Marko ampui nähtävästi päivän eniten napakymppejä. Tekninen suoritus oli hyvin hallinnassa, mutta huipputasolla ei ole varaa hetkellisiinkään herpaantumisiin. Vielä ammunnan päätyttyä ei Markolla ollut ihan selvää kuvaa, mitä kaikkea heikossa sarjassa tapahtui. "Olsikin helppo sanoa syy huonoon ammuntaan, jos olisi jännittänyt, mutta tällaista en huomanut itsessäni", sanoi Marko tiukan kisan jälkeen.

Päivän toinen suomalaisfinalisti, Petri Ylinen, ampui 573 ja sjoittui ensimmäisissä MM-kisoissaan 27:ksi.