Håkan Dahlby voitti kaksoistrapin maailmancupfinaalissa Minskissä
28.9.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ruotsin Håkan Dahlby voitti kaksoistrapin maailmancupfinaalissa Minkissä Valko-Venäjällä lauantaina 27. syyskuuta. 43-vuotias Dahlby paukutti 191 (144+47) kiekolla uransa toisen maailmancupfinaalin voiton. Suomalaista haulikkoampujista maailmancupfinaalissa kilpailee vain Satu Mäkelä-Nummela, joka ampuu naisten trapin huomenna maanantaina.

Håkan Dahlby voitti lopulta ylivoimaisesti kaksoistrapin maailmancupfinaalin. 150 kiekon peruskilpailussa hän rikkoi 144 (47+49+48) kiekkoa ja johti sen jälkeen yhdellä kiekolla Venäjän Vasily Mosinia ja neljällä kiekolla Kiinan Binyuan Hu’ta. 50 kiekon finaalisarjan aikana Hu ja Mosin jäivät kolmen kiekon päähän: Dahlby rikkoi yhteensä 191 sekä Hu ja Mosin 188 kiekkoa.

Hu ja Mosin kävivät hienon uusinnan toisesta sijasta. Hu voitti uusinnan kiekon 23-22.

– Tämä on paras tapa päättää kausi, Håkan Dahlby kommentoi maailmancupfinaalin voittoaan Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton nettisivujen mukaan. Hän harmitteli edelleen vaisua esitystään Pekingin olympialaisissa. Voittajasuosikkina kisaan lähtenyt Dahlby oli vasta 11:s.

– Tämä on ollut henkisesti raskas vuosi. Nyt pidän vapaata ammunnasta, jotta voin levätä ja päättää urani jatkosta.

Håkan Dahlby otti komean revanssin Pekingin olympialaisten mitalisteista. Olympiakultamitalisti USA:n Walton Eller oli 9:s (135 kiekkoa), olympiahopeamitalisti Italian Francesco D’Aniello 4:s (186) ja olympiapronssimitalisti Kiinan Binyuan Hu toinen (188). Olympialaisten pettymyksestä huolimatta Dahlby ampui hienon kauden tänäkin vuonna, kun hän laukoi EM-hopeaa Kyproksen Nikosiassa, voitti maailmancupin USA:n Kerrvillessä ja oli kolmas maailmancupissa Serbian Belgradissa.

Täydelliset tulokset liitteessä.

Liitteet