Satu Mäkelä-Nummela 12:s maailmancupfinaalissa Valko-Venäjällä
29.9.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela oli 12:s trapin maailmancupfinaalissa Minskissä Valko-Venäjällä maanantaina 29. syyskuuta. Mäkelä-Nummela rikkoi 65 (23+22+20) kiekkoa. Kilpailun voitti Venäjän 43-vuotias Irina Laricheva hyvällä tuloksella 94 (72+22) kiekkoa. 2001 MM-kultaa ja 2005 MM-hopeaa trapissa voittanut Laricheva jäi kaksi kiekkoa sekä peruskilpailun (74) että finaalin (96) ME-tuloksesta.

– Laski kuin lehmän häntä! olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela puuskahti kommentoidessaan 65 kiekon kilpailuaan.

Satu Mäkelä-Nummelan ensimmäinen sarja oli 23, toinen 22 ja kolmas 20 kiekkoa. Hän ampui kolmannessa sarjassaan viimeisen kiekon ohi ja jäi lopulta yhden kiekon kuuden parhaan finaalin uusinnasta. Myös olympiahopeamitalisti Slovakian Zuzana Stefecekova (9:s) ja olympiapronssimitalisti Corey Cogdell (10:s) karsiutuivat finaalista.

– Olympialaisten jälkeinen ampumattomuus näkyy. Matti (valmentaja Matti Nummela) sanoi, että aloin viimeisessä sarjassa ihan älyttömästä venyttää laukausta. Rytmi ei pysynyt yllä ja ensimmäinen laukaus ei ollut normaalin räväkkä. Vuosi alkoi huonolla tuloksella ja päättyi huonoon tulokseen. Välillä meni hyvinkin. Muistaakseni ammuin ensimmäisessä maailmancupissa Kiinassa 65.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 37-vuotias Satu Mäkelä-Nummela kehui Minskin haulikkoampumakeskuksen hienoksi paikaksi. Paviljongin palveluja myöten keskus on hyvässä kunnossa, mutta radoissa on kehitettävää. Minskissä ammutaan ensi vuonna maailmancupin kilpailu kesäkuun alussa.

– Ratojen etumaasto on rusehtava ja siellä on ammuttuja kiekkoja. Meillä on Suomessakin vielä nurmikko vihreää. Olisikohan ratojen edusta vähän kuivahtanut kesällä.

Pekingin olympialaisten jälkeen Satu Mäkelä-Nummela on ehtinyt harjoittelemaan paljon normaalia vähemmän. Hänen aikansa on kulunut monenlaisissa edustustilaisuuksissa ja haastatteluissa.

– Minulle ei sovi taukojen pitäminen. Kisojen jälkeen voin olla jonkun päivää ampumatta, mutta pitkä tauko ei sovi.

Haulikkolajien maailmancupfinaali, Minsk, Valko-Venäjä.

Trap, naiset, 75 kiekon peruskilpailu + 25 kiekon finaali: 1) Irina Laricheva Venäjä 94 (72+22), 2) Yingzi Liu Kiina 92 (71+21), 3) Giulia Iannotti Italia 90 (69+21), 4) Daniela Del Din San Marino 89 (70+19), 5) Theresa Dewitt USA 86 (66/5 uusinnassa finaalipaikasta +20), 6) Jessica Rossi 85 (67+18), …12) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 65 (23+22+20).

Viralliset tulokset liiteenä.

Liitteet