Janne Kuvaja voitti isopistoolin Eurooppa-cupin finaalin Saksassa
4.10.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Janne Kuvaja voitti ensimmäisenä suomalaisena isopistoolin Eurooppa-cupin finaalin Saksan Hannoverissa lauantaina 4. lokakuuta. Poliisien Ampumaseuraa edustava Kuvaja paukutti 581 pistettä ja voitti Saksan Pierre Michelin pisteellä ja Ruotsin Janolov Danielssonin kahdella pisteellä. Orimattilan Jymyn Ari Meinander oli 12:s 570 pisteellä.

Vantaalainen Janne Kuvaja aloitti hermostuneesti isopistoolin Eurooppa-cupin finaalin Saksan Hannoverissa. 30 laukauksen kouluosan jälkeen hän oli vasta 9:s ammuttuaan 284 pistettä. Kuvio-osassa hän paukutti lähes täydellisen 297 pisteen suorituksen ja nousi neljän pisteen tappioasemasta pisteen voittoon

– Kilpailun ensimmäinen puolikas oli todella tuskainen ja huono. Ammuin yhden seiskankin. Kouluosan jälkeen olisi pitänyt olla monta pistettä enemmän, Janne Kuvaja kertasi kilpailuaan.

– Osa menee varmasti jännityksen piikkiin. Kuvio-osan alun pääsin ampumaan kohtuullisen vapautuneesti, kun minulla ei ollut kauheasti hävittävää. Kolmen viimeisen sarjan aikana syke oli sitten todella korkealla, vaikka ammuin ne puhtaasti (150 pistettä). Kävin kouluosan jälkeen katsomassa tuloksia, joten tiesin tilanteen.

Janne Kuvajan kilpailu toisti kauden aiemmista kilpailuista tuttua kaavaa. Kouluosalla hän antaa kilpakumppaneilleen siimaa ja kuvio-osalla kirii rinnalle tai ohi. Kauden parhaan kuvio-osansa hän paukutti Viron Elvassa ampuessaan 589 (289+300) pistettä huhtikuun lopussa.

– Kyllähän sillä 300 pisteen ampumisella oli merkityksensä tässäkin kilpailuissa. Se antaa itseluottamusta, hän kertoi.

– Jatkossa kouluosalle pitää tehdä jotakin, kun 290 pistettä on ollut minulle tänä vuonna kova raja, ja tulokseni on elänyt kuvio-osan varassa. EM- ja MM-kilpailuissa on ammuttava 293-294 pistettä ensimmäisellä puolikkaalla, jos haluaa menestyä.

Isopistoolin Eurooppa-cupin finaali oli Janne Kuvajan kauden päätavoite, joten voitto maistui erityisen makealle. Olympiavuosina iso- ja vakiopistoolissa ei järjestetä arvokilpailuja, mutta jo ensi vuonna on tarjolla EM-kilpailu Kroatiassa Osijekissa ja kahden vuoden päästä MM-kilpailu Saksan Münchenissä.

– Osallistuin tänä vuonna neljä kertaa isopistoolin Eurooppa-cupiin ja olin joka kerta kolmen parhaan joukossa ja kaksi kertaa rikoin 580 pisteen rajan. Se kertoo, että olen mennyt vähän eteenpäin. Finaalin voittoon olen erityisen tyytyväinen, kun finaali oli näin myöhäisessä ajankohdassa lokakuun alussa. Ensimmäiset kisat olen ampunut jo huhtikuussa ja vireen ylläpitäminen on ollut työlästä, kun töissäkin on ollut kiireinen syksy, 35-vuotias Janne Kuvaja kertoi.

– Tämä antaa pontta jatkoon. Tavoitteenani on ampua hyvin EM-kisassa ensi vuonna. Enää ei kannata lähteä tavoittelemaan 580 pistettä arvokilpailuun, kun olen sen rajan monta kertaa saavuttanut. 585 pistettä on oltava tavoitteena.

Janne Kuvaja, Ari Meinander ja Marko Talvitie kilpailevat vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaalissa huomenna sunnuntaina.

– Juuri nyt tuntuu niin sanotusti takki aika tyhjältä. Huominen kilpailu voi olla vaikea, Janne Kuvaja totesi valmistautuessaan vakiopistoolin harjoituksiin heti isopistoolikilpailun jälkeen.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaali, Hannover, Saksa, 4.-5.10.2008.

Isopistooli, 60 ls: 1) Janne Kuvaja Suomi 581 (284+297), 2) Pierre Michel Saksa 580, 3) Janolov Danielsson Ruotsi 579, 4) Jonas Fyrpihl Ruotsi 576, 5) Christof Gerber Sveitsi 575, …12) Ari Meinander Suomi 570.

Liitteet