Krister Holmberg ampui MM-hopeaa liikkuvan maalin sekajuoksuissa Tshekissä
20.10.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Krister Holmberg ampui MM-hopeaa liikkuvan maalin ilmakiväärin sekajuoksuissa Tshekin Pilsenissä maanantaina 20. lokakuuta. Holmberg ja Puolan Lukasz Czapla laukoivat 383 pistettä 40 laukauksen kilpailussa ja uusivat voitosta. Czapla voitti uusinnan 18-16.

– Vähän jäi uusinta harmittamaan, kun ammuin toisella laukauksella seiskan. Ensimmäinen uusintalaukaukseni oli ysi. Vähän huono uusinta, mutta ei sillä enää mitään voi.. Lukasz taisi ampuma kympin ja kasin, 36-vuotias Krister Holmberg kommentoi niukkaa tappiotaan Puolan 25-vuotiaalle Lukasz Czaplalle, joka on lajin MM-kultamitalisti vuodelta 2006.

– Kyllä MM-hopea tuntuu ihan hyvältä. En olisi uskonut, että sen voi ampua tällaisella tuloksella, mutta ei se minua haittaa. Tulokseni oli sellainen kuin odotinkin – vähän matkaa päälle 380. Sijoitus on pikkainen yllätys. Ennen kisaa ajattelin, että muut olisivat ampuneet paremmin.

Krister Holmberg ja Ruotsin Niklas Bergström johtivat kilpailua 194 pisteellä 20 laukauksen jälkeen. Toisella puolikkaalla Holmberg sai kasaan 189 pistettä. Bergström näytti jo laukovan MM-kultaa, kunnes liikkuvan maalin kilpailu näytti oikullisen luonteensa.

– Niklas ampui toiseksi viimeisellä seiskan. Hän olisi voinut voittaa ilman uusintakin, kun hänellä oli parhaat asetelmat loppupäässä.

Krister Holmberg on kiertänyt liikkuvan maalin kansainvälisiä kilpailuja parisenkymmentä vuotta. Tshekin Pilsenin rata on yksi parhaista ja tutuimmista radoista.

– Tämä on kuin toinen kotirata. Täällä olen viettänyt paljon aikaa. Tunnen kylän ja paikat muutenkin. Täällä on helppo olla ja liikkua, Krister kertoo.

– Täällä järjestäjät toimivat aika tarkasti ja vievät kisan hyvin läpi. Jotain pientä aina sattuu, mutta ei tänäänkään mitään ampujien työtä haitannutta. Kaikki on toiminut moitteettomasti.

Ilmakiväärin 40 laukauksen kilpailut eli sekajuoksut olivat liikkuvan maalin MM-kilpailun ensimmäinen laji. Huomenna tiistaina tytöt ja pojat ampujat ilmakiväärin 60 laukauksen kilpailun kokonaisuudessaan ja miehet ja naiset ampuvat vain normaalijuoksujen ensimmäisen puolikkaan eli hitaat juoksut. Toinen puolikas eli nopeat juoksut on miesten ja naisten ohjelmassa keskiviikkona. Miehet ja pojat kilpailevat myös pienoiskiväärilajien MM-mitaleista. Torstain urakkana on pienoiskiväärin sekajuoksut, perjantaina normaalijuoksujen ensimmäinen puolikas ja lauantaina toinen puolikas.

– MM-kisa lähti hyvin käyntiin. Eivät ne muut lajit sen vaikeampia ole, jos vain saan homman pidettyä kasassa. Tämän jälkeen on varmaan vähän helpompi ampuakin, Krister arvioi kisaviikkoa. Hän kilpailee kaikissa lajeissa.

Raseborg Skyttar -seuraa edustava Krister Holmberg on yksi Suomen menestyneimmistä liikkuvan maalin ampujista. Hänen meriittilistallaan oli tähän mennessä liikkuvan maalin ilmakiväärin sekajuoksujen EM-kulta vuodelta 2003 ja MM-pronssi vuodelta 1994 sekä ilmakiväärin normaalijuoksujen MM-hopea vuodelta 1994. Lisäksi hän on voittanut liikkuvan maalin joukkuekilpailussa yhdessä Pasi Wedmanin ja Vesa Saviahteen kanssa MM-kultaa, kaksi MM-hopeaa, EM-hopean, kolme MM-pronssia ja EM-pronssin.

Liikkuvan maalin MM-kilpailu, Pilsen, Tshekki, 20.-25.20.2008

Liikkuva maali, ilmakivääri, miehet, 40 ls (sekajuoksut): 1) Lukasz Czapla Puola 383/18 uusinnassa voitosta, 2) Krister Holmberg Suomi 383/16, 3) Emil Andersson Ruotsi 382/19, 4) Niklas Bergström Ruotsi 382/18, 5) Dimitri Romanov Venäjä 381, 6) Jan Busch Saksa 381, …14) Staffan Holmström Suomi 376, …27) Markku Jetsonen Suomi 360.

Joukkuekilpailu: 1) Venäjä (Dimitri Romanov 381, Aleksander Blinov 378, Maxim Stepanov 378) 1137, 2) Ukraina 1127, 3) Unkari 1125, …5) Suomi 1119.

Liikkuva maali, ilmakivääri, pojat, 40 ls (sekajuoksut): 1) Mihail Azarenko Venäjä 382, 2) Aleksei Bratchikov Venäjä 378, 3) Frantisek Losos Tshekki 374, …9) Sami Heikkilä Suomi 367, …13) Tomi-Pekka Heikkilä Suomi 361, …16) Mårten Westerlund Suomi 352.

Joukkuekilpailu: 1) Venäjä (Mihail Azarenko 382, Aleksei Bratchikov 378, Juri Dovgal 349) 1109, 2) Saksa 1102, 3) Tshekki 1091, …5) Suomi 1080.

Liikkuva maali, ilmakivääri, naiset, 40 ls (sekajuoksut): 1) Galina Avramenko Ukraina 381, 2) Viktoria Zabolotna Ukraina 376, 3) Katerina Samohina Ukraina 373, …13) Micaela Qvarnström Suomi 316.

Liitteet