Suomen Valmentajat palkitsi Matti Nummelan yksilölajien Vuoden miesvalmentajana
14.11.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Valmentajat palkitsi Matti Nummelan yksilölajien Vuoden miesvalmentajana Helsingissä perjantaina 14. marraskuuta. Suomen Valmentajat valitsi Vuoden parhaansa nyt 30. kerran.

Suomen Valmentajat ry:n valinnat vuoden 2008 parhaiksi valmentajiksi:

Vuoden miesvalmentaja yksilölajit – Matti Nummela.
Matti Nummelan valmennettavan meriittilistalta löytyy menestys Pekingin olympialaisissa. Vuoden 2008 yksilölajien miesvalmentaja on haulikkoammunnan trapissa kultaa voittaneen Satu Mäkelä-Nummelan henkilökohtainen valmentaja, Suomen Valmentajat kertoo tiedotteessaan.

Vuoden naisvalmentaja yksilölajit – Virpi Horttana.
Taitoluisteluvalmentaja Virpi Horttana toimii päävalmentajana Espoon Jäätaitureissa ja hänen valmennettavansa ovat voittaneet monia SM-mitaleja, heistä kirkkaimpina tähtinä vielä juniori Jenni Vähämaa ja Laura Lepistö, joka saavutti kauden aikana EM-pronssia, Suomen Valmentajat tiedottaa.

Vuoden naisvalmentajat joukkuelajit – Kaisa Nieminen.
Vuoden naisvalmentaja joukkuelajeissa on muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Budapestissa kultaa voittaneiden Rockettesien ja junioreiden epävirallisen MM-kilpailun WCCJ-mestaruuden voittaneen Team Fintasticin valmentaja Kaisa Nieminen. Hän on voittanut tittelin aikaisemmin vuosina 2001 ja 2005.

Vuoden miesvalmentaja joukkuelajit – Doug Shedden.
Doug Shedden palkittiin joukkuelajien miesvalmentajan tittelillä jääkiekkoilun MM-lopputurnauksessa pronssille yltäneen Suomen miesten maajoukkueen menestyksen ansiosta.

Vuoden vammaisurheiluvalmentaja – Erkki Helanoja.
Tämän vuoden vammaisurheiluvalmentajan urheilija on Pekingin paralympialaisissa kultaa keihäänheitossa ja hopeaa kuulantyönnössä saavuttaneen Markku Niinimäen henkilökohtainen valmentaja Erkki Helanoja.

Vuoden lähivalmentaja – Veikko Sinisalo.
– Lähivalmentajia yhdistää valmennussuhteen pitkäaikaisuus ja päivittäinen valmennustyö valmennettaviensa kanssa. Tänä vuonna Vuoden Lähivalmentajaksi valittiin Veikko Sinisalo, joka huipensi viiden vuoden projektin Pekingin Olympialaisissa menestykseen. Olympiahopeaa soutaneessa joukkueessa olivat Minna Nieminen, Sanna Stén ja Ilona Hiltunen.

Vuoden urheiluteko – Markku Kanerva.
Vuoden 2008 valmennusteoksi on valittu Suomen alle 21-vuotiaiden joukkueen valmentaminen jalkapalloilun alle 21-v. EM-lopputurnaukseen. Historiallisesta saavutuksesta palkitaan valmentaja Markku Kanerva.

Vuoden urheilutoimittaja – Vesa Laitinen.
Siitä lähtien, kun on valittu Vuoden valmentajia, on valittu myös vuoden urheilutoimittajia. Valinnassa on kiinnitetty erityinen huomio toimittajan tapaan tuoda esiin valmentamista ja valmentajuutta. Tänä vuonna vuoden urheilutoimittajan tittelin saa perusteellisesta taustatyötä tekevä, asioihin perehtyvä ja uusia näkökulmia raikkaasti esiin nostava toimittaja, joka toimi tiiminsä päällikkönä Pekingin olympialaisissa. Vuoden 2008 urheilutoimittaja on Aamulehden uutisspäällikkö, urheilutoimittaja Vesa Laitinen.