Olympiakomitea myönsi ansioristin Satu Mäkelä-Nummelalle ja ansiomitalin Henri Häkkiselle
19.11.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitea on myöntänyt ansioristin olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummelalle ja ansiomitalin olympiapronssimitalisti Henri Häkkiselle. Olympiakomitea jakoi ansioristin ja 12 ansiomerkkiä valtuuskunnan kokouksessaan Helsingissä keskiviikkona 19. marraskuuta.

Suomen Olympiakomitea jakoi 12 ansiomerkkiä valtuuskunnan kokouksen yhteydessä. Edellisen vuoden aikana ansioituneille jaettiin yksi ansioristi ja 11 ansiomitalia. Ansioristi myönnettiin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummelalle. Muut Pekingissä mitaleja saavuttaneet urheilijat saivat ansiomitalit. Myös valmentajia ja tiedotusvälineiden edustajia palkittiin ansiomitaleilla.

Ansiomerkkijärjestelmä luotiin vuonna 2007 Suomen Olympiakomitean 100-vuotisen historian kunniaksi. Ansiomerkkejä jaetaan kolmessa luokassa; suuri ansioristi, ansioristi ja ansiomitali. Ansiomerkkejä myönnetään sekä urheilullisista saavutuksista että pitkäaikaisesta toiminnasta olympialiikkeen parissa.

19.11.2008 myönnetyt ansiomerkit:

Ansioristi: Satu Mäkelä-Nummela

Ansiomitali: Hannele Hohtari, Henri Häkkinen, Kaj Kunnas, Leif Lampenius, Minna Nieminen, Tero Pitkämäki, Jari Porttila, Sanna Stén, Tapio Suominen, Richard White ja Joakim Wilenius.

100-vuotisjuhlan yhteydessä 2.12.2007 jaettiin yhteensä 495 ansiomerkkiä. Näistä 11 oli suuria ansioristejä, 132 ansioristejä ja 352 ansiomitaleja.