Oulunsalon haulikkoradalle lämmitettävä ampumapaikka skeet-ampujille
7.12.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Skeet-ampujat ovat rakentaneet itselleen lämmittettävän ampumapaikan Oulunsalon radalle. Lisäksi he ovat parantaneet radan valaistusta. Nyt skeetin talviharjoittelu onnistuu hyvin Oulun seudulla.

Oulunsalon haulikkoradalla on syksyn aikana tehty merkittäviä parannuksia skeet-ampujien talviharjoittelua varten. Radalle on käytetystä jäätelönmyyntikopista rakennettu lämmitettävä tila, johon mahtuu ampujan lisäksi muutama harjoituskaveri odottelemaan vuoroaan. Kopin toisessa päässä olevaa ampuma-asemaa lämmitetään nestekaasusäteilijällä ja vuoroaan odottavat ampujat nauttivat puukamiinan lämmöstä! Kamiinassa voi treenien aikana vaikka paistaa makkaran, jos alkaa ”hiukoa”.

Ampuma-asemien suojaksi on kahdelle radalle rakennettu vaneriset kannet, jotka treenien jälkeen asetetaan kivien suojaksi. Kivet pysyvät lumettomina ja pito kenkien alla on yhtä hyvä kuin kesällä.

Ampumaradalla yksi rata valaistiin iltaharjoittelua varten jo viime talvena. Tänä syksynä valaistusta vielä parannettiin ja nyt kiekko näkyy todella hyvin.

Ampujien määrä Oulunsalossa on viime vuosina lisääntynyt. Kilpailutoimintaan on tullut useita uusia harrastajia kesäaikaan pidetyistä ampumakouluista. Myös ahkerasti kotimaata ja maailmaa kiertävillä Marjut Heinosella ja hänen valmentajallaan Rauli Hongalla ovat ensi kauden suunnitelmat ”paketissa”. Harjoittelu- ja kilpailutavoitteet ovat molemmilla korkealla.

Teksti ja kuvat: Hannu Säävälä