EM-kisa Mira Nevansuun kauden päätavoite
12.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Ilma-aseiden EM-kilpailu on kauden tärkein kilpailuni. Lähden Prahaan tekemään sen mitä osaan, 23-vuotias Mira Nevansuu kommentoi tammikuun lopulla.

Montako pistettä kilpakumppanit joutuvat ampumaan, jotta löytävät nimensä sinun yläpuoleltasi tulosluettelosta?

– Sen näkee sitten lauantaina 22. helmikuuta. Oma tulos on aina päivästä kiinni. Minkälainen on oma fiilis ja paljonko on tuuria osumien kanssa eli moniko osumia on 9,9 tai 10,0.

Naisten ilmapistoolin peruskilpailu on ohjelmassa ensimmäisenä. Se alkaa lauantaiaamuna jo kello 8 paikallista aikaa.

– Aamulla kilpaileminen ei ole minulle ongelma. Swedish cupin ensimmäisen päivän kisa alkoi myös kahdeksalta (Mira ampui 385 pistettä peruskilpailussa). Kun kisa on aikaisin, ihmisiä ei ole niin paljon pölöttämässä viivan takana.

Kuortaneen Kuntoa edustava Mira Nevansuu oli yksi parhaista suomalaisista olympialajien ampujista viime vuonna. Hän oli seitsemäs Pekingin olympialaisissa ja kuudes ilma-aseiden EM-kilpailuissa Sveitsissä. Lisäksi hän ampui neljänneksi maailmancupissa Münchenissä. Nevansuu starttasi neljä kertaa kansainvälisessä arvokilpailussa ja otti kolme finaalipaikkaa. Jokaisessa kisassa hän laukoi vähintään 382 pistettä 40 laukauksen peruskilpailussa.

– Ennen EM-kisaa kilpailen vain Münchenin kansainvälisessä kilpailussa tammikuun lopussa, hän sanoo.

– Kauden muu kansainvälisten kisojen ohjelmani on rahoituksesta kiinni. Olen suunnitellut osallistuvani joka tapauksessa maailmancupin Münchenin kisaan.

Vuodenvaihteessa vaatetusalan artesaaniksi valmistunut Mira asuu nykyisin Alavudella, jossa hän harjoittelee Kuntolutrassa. Toinen harjoituspaikka on Kuortaneen Urheiluopisto.

– Tähän mennessä olen saanut olkapäähäni kolme kortisonipiikkiä. Olkapää ei enää satu, mutta väsyy ihan eri tavalla kuin aiemmin. Katsotaan nyt, kuinka kauan piikit auttavat.