Hanna Etula varovaisena EM-kilpailuun Prahaan
12.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympia-ampuja Hanna Etula lähtee varovaisena ilma-aseiden EM-kilpailuun, vaikka vuosien 2003 ja 2007 EM-hopeamitaleillaan hän on osoittanut olevansa hyvänä päivänä yksi Euroopan ja maailman parhaista ilmakivääriampujista. Epävarmuuden aiheuttaa sitkeä lonkkavaiva.

– Minulla on ollut ongelma lonkan kanssa viime huhtikuusta alkaen. Pitkään aikaan minulla ei ole ollut sellaista kisaa, jossa ampuminen olisi tuntunut pelkästään hyvältä, Hanna Etula sanoo.

– Kovasti olen tehnyt töitä kuntouttaessani jalkaani ja kovasti olen tehnyt töitä ilmakiväärin kanssa, että pääsisin huippukuntoon. Pystyammunta ei ole vielä ihan parasta. Tammikuun lopun kisa Münchenissä antaa osviittaa kunnon kehityksestä.

Lonkkavaiva on aiheuttanut Hanna Etulalle tekniikkaongelman. Ampuma-asento ei pysy ryhdissä parhaiden päivien malliin.

– Asentotuntumani ei ole tarpeeksi hyvä lonkan ja lantion vuoksi. Kun lantio pääsee aukeamaan sivusuunnassa, osumat ovat kaukana ysissä. Kunto asentoni on hyvä, osumat ovat nätisti keskellä kymppiä.

Lahden Ampumaseuraa edustava 27-vuotias Hanna Etula kilpaili kahdeksan päivän aikana peräti seitsemänä päivänä Ruotsissa ja Norjassa tammikuun alussa. Ensin PM-kilpailussa ja Swedish Cupissa Ruotsissa sekä välipäivän jälkeen Hell Openissa Norjassa startteja kertyi kymmenkunta. Lisäksi välipäivän urakkana oli tuhat kilometriä ajoa Sävsjöstä Trondheimiin.

– Lonkka ei tykännyt kauhean hyvää kisaputkesta, mutta ei se ainakaan pahemmaksi mennyt. Kilpailutulokset olivat kohtuullisia koko ajan eivätkä laskeneet Norjassakaan, hän arvioi.

Hanna Etula ampui normaalin ilmakiväärikilpailun lisäksi vielä Supercupin voiton Hell Openin kolmantena ja viimeisenä kilpailupäivänä. Voitollaan hän kuittasi 8000 Norjan kruunua. PM-kisan peruskilpailun tulos oli 392. Swedish Cupissa hän laukoi 396, 392 ja 395 pisteen peruskilpailut. Hell Openin peruskilpailuissa hän tähtäsi 392, 394 ja 395.

– Samanlaista kisaputkea en ole aiemmin ampunut, mutta aiemminkin tammikuussa on ollut paljon kisoja. Joskus olemme käyneet kotimaan kisojen ja Münchenin perinteisen tammikuun kisan välissä kilpailemassa Tshekin Pilsenissäkin, hän kertoo.