Krister Holmberg opastaa kolmatta ikäpolvea
12.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Nuoret ampujat tulevat välillä kyselemään, miten jossakin tilanteessa pitäisi menetellä. Yritän auttaa parhaani mukaan. Ainakin luulen, että nuoret kuuntelevat ja ottavat neuvosta vaarin. Välillä tietysti tuntuu, etteivät he kuuntele yhtään. Se on todella mukavaa ja palkitsevaa, kun nuoret pärjäävät ja kun tuntee tehneensä jotakin sen eteen, Krister Holmberg kertoo.

35-vuotias Krister Holmberg opastaa jo kolmatta ikäpolvea ampumaan liikkuvaa maalia. Ensin hänen, Vesa Saviahteen ja Pasi Wedmanin opissa oli Ville Häyrisen ikäpolvi. Nyt Häyrinen toimii EM-joukkueen liikkuvan maalin ampujien valmentajana. Häyrisen jälkeen konkarit jakoivat kokemuksiaan Staffan Holmströmille ja Tarmo Koskelalle. Nyt joukkueen junioriampujina ovat olleet Sami ja Tomi-Pekka Heikkilä, Mårten Westerlund ja Jarmo Toiva. EM-kilpailussa ampuvat Heikkilän veljekset ja Westerlund.

– Kaikki ovat lahjakkaista ja osaavat ampua. Kunhan he pystyvät tekemään kunnon tuloksen ulkomailla muutaman kerran, he saavat turhan jännityksen pois. Sitten he pystyvät ampumaan samanlaisia tuloksia ulkomailla, kun he nyt ampunut kotimaan pienissä kilpailuissa, Holmberg ennustaa.

– Meidän kokeneempien ampujien tehtävänä on prepata heitä. Liikkuvan maalin ampuminen on aivan erilaista kuin kivääri- ja pistoolilajien ampuminen. 20 tai 30 laukausta on ammuttava kerralla ilman taukoa. Jännitys kasvaa sarjan aikana ja jokaiselle tulee jossakin vaiheessa se heikko kohta. Se pitää muistaa, että heikko kohta tulee jokaiselle ja että kovia tuloksia ei tarvitse pelätä.

Raseborg Skyttar –seuraa edustava Krister Holmberg on yksi ilma-aseiden EM-kisan suosikeista. Hän tähtäsi ilmakiväärin sekajuoksuissa MM-hopeaa Tshekin Pilsenissä lokakuussa. Lisäksi hän voitti pitkän uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden ampumalla kultamitalin pienoiskiväärin sekajuoksuissa.