Pääkaupunkiottelu Ruotsissa tänä vuonna
12.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jo 97 vuoden ajan ovat pohjoismaiset pääkaupunkien ampumajoukkueet kohdanneet kiväärein käydyssä ampumaottelussa. Kisa on järjestetty vuorotellen neljän vuoden välein. Tulevana kesänä kilpaillaan Tukholmassa ja 100-juotisjuhlakilpailut järjestetään Kööpenhaminassa vuonna 2012. Jaksotusta jouduttiin kahteen viimeiseen kilpailuun lyhentämään, jotta merkkivuonna päästään kisailemaan Tanskassa, jossa ensimmmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1912.

Helsinki oli mukana ensimmäistä kertaa vuonna 1919, joten suomalaisille tämäkin kilpailu on juhlakisa!

– Pääkaupunkiseudulta matkaa Tukholmassa 14.-15.8. pidettävään perinnekisaan 35 ampujan ja viiden huoltajan kokoinen joukkue. Seuralaisia on mukana sen verran, että koko ryhmämme suuruus on noin 50, kertoo Jorma Sipilä. Hän toimii Suomen kisaorganisaation (Helsingin seudun Ampumaurheilun Tuki r.y:n) puheenjohtajana.

Oslossa vuonna 2006 Helsinkiin voitettiin yksi joukkueiden kiertopalkinto; johtajien kisa. Helena Juppala voitti henkilökohtaisen pääkisan uudella kisaennätyksellä, joka ammutaan neljällä eri aseella, kullakin 15 laukausta makuulta. Muut kisat ovat 10 ls makuu, 3×10 ls ja järjestäjän valitsema kansallinen laji (yleensä pika-ammunta).

Matti Erkkilä