Ennätykselliset 763 ampujaa 41 maasta ilma-aseiden EM-kisassa Prahassa
20.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ennätykselliset 763 ampujaa 41 maasta kilpailee ilma-aseiden Euroopan mestaruuskilpailussa Tshekin Prahassa 21.-22. helmikuuta. Suomesta kisaan osallistuu 16 ampujan joukkue.

EM-mitaleista kilpaillaan neljässä sarjassa, tytöissä, pojissa, naisissa ja miehissä, jokaisessa kolmessa lajissa eli ilmakiväärissä, ilmapistoolissa ja liikkuvassa maalissa. Näin joukkueiden enimmäiskoko on 36 ampujaa. Perinteisesti täydellä joukkueella EM-kisaan osallistuvat Ukraina ja Venäjä. Saksalla on 34 ampujan joukkue, kun sillä on tyttöjen liikkuvassa maalissa vain yksi osanottaja. Kisajärjestäjä Tshekillä on 28 edustajaa.

Suomen 16 ampujan joukkue on Pohjoismaiden kolmanneksi suurin. Norjalla on peräti 27, Ruotsilla 19 ja Tanskalla 15 ampujaa. EM-kisan pienin joukkue on Islannilla, jolla on yksi ampuja miesten ilmapistoolissa.

Ensimmäisenä suomalaisina kilpailevat huomenna lauantaina Mira Nevansuu ja Karoliina Helle naisten ilmapistoolissa. Heidän 40 laukauksen urakkansa alkaa jo kello 8 paikallista aikaa eli kello 9 Suomen aikaa. Aamukahdeksalta alkaa myös liikkuvan maalin normaalijuoksut, joissa kilpailevat Krister Holmberg miehissä, Marika Salminen naisissa sekä Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Mårten Westerlund pojissa ja Micaela Qvarnström tytöissä.

Ohjelman löydät EM-kisasivulta.