Marko Talvitie voitti ilmaolympiapistoolin Suomen mestaruuden
21.2.2009 klo 12:00

Marko Talvitie ampui ilmaolympiapistoolin Suomen mestaruuden hotelli Ellivuoressa Sastamalassa lauantaina 21. helmikuuta. Lehtimäen Ampujia edustava Talvitie laukoi 748,0 (559+189,0) pistettä. Lahden Ampumaseuran Ari Meinander otti SM-hopean 747,0 (562+185,0) pisteellä ja Jalasjärven Ampujien Teijo Kimpimäki SM-pronssin 741,0 (554+187,0) pisteellä.

Yleiseen sarjaan oli saapunut 46 ampujaa, joista kolme oli naisia. Etukäteis-suosikkina kilpailuun lähtenyt Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie (748 pist) nousi Suomen mestariksi alun yllättäjän, Säkylän Seudun Ampujien Veli-Matti Torikan ohi. Torikka jätettiin tylysti finaalin kuudennelle sijalle. Hopealle ampui Lahden Ampumaseuran Ari Meinander (747 pist) ja pronssille ampui Jalasjärven Ampujien Teijo Kimpimäki (741 pist).

Joukkuekilpailun voitti Asikkalan Ampumaseura (1628 pist). Hallitseva mestarijoukkue Rauman Seudun Urheiluampujat (1610 pist) jäi kolmannelle sijalle. Hopealle ampui Hämeenlinnan Ampumaseura (1620 pist).

Ilmaolympiapistoolin Suomen mestaruuskilpailut jatkuvat huomenna hotelli Ellivuoressa Säkylän Seudun Ampujien isännöimänä.

Teksti: Matti Viljakainen