Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela voitti trapin Etelä-Afrikassa
1.3.2009 klo 12:00

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela voitti trap-kisan Etelä-Afrikassa Pretorian kupeessa sunnuntaina 1. maaliskuuta. Wattlespring Gun Clubin radalla Mäkelä-Nummela paukutti rikki 137 (118+19) kiekkoa. Toisen sijan otti Etelä-Afrikan 29-vuotias Diane Swanton 133 (113+20) kiekolla ja kolmannen sijan Suomen Veli-Matti Matikainen 131 (118+13) kiekolla. Matikainen voitti uusinnassa Etelä-Afrikan Richard Thompsonin 1-0.

– Minulla on kova into ampua. Kisassa tuli yksi täysi sarja ja harjoituksissakin olen ampunut täysiä sarjoja. Tasaisuuttakin alkaa olla (peruskilpailun sarjojen keskiarvo 23,6), kommentoi 38-vuotias Satu Mäkelä-Nummela kilpailua, joka oli mukava välipala ja kuntomittari kahden viikon leirin puolivälissä.

Vuoden 2007 Afrikan mestari Diane Swanton kilpaili Satu Mäkelä-Nummelan kanssa edellisen kerran Pekingin olympialaisissa. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavan Mäkelä-Nummelan voittaessa olympiakultaa Swanton oli 17:s. Maailmancupin Pekingin-kilpailussa Swanton oli viime vuonna 7:s.

Lauantain 75 kiekon jälkeen kisaa johti Sibbo Skyttegillen 21-vuotias Veli-Matti Matikainen, joka ampui ensimmäisen päivän lähes täydellisesti rikkoen 74 kiekkoa. Tänään sunnuntaina tahti oli toinen, kun rikki meni 44 (21+23) kiekkoa.

– Ensimmäinen päivä meni rennosti ja mukavasti. Puristusta tuli viimeisiin sarjoihin liikaakin. Se on jännä, miten yön aikana ehtii kunto muuttua, kommentoi hymyssä suin mäntsäläläinen Matikainen, joka paransi peruskilpailun ennätystään yhdellä kiekolla 118 kiekkoon.

– Finaalissa ei ollut enää hyvää tuuria (13).

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 20-vuotias Juho Hannonen pummasi ensimmäisenä päivänä viisi kiekkoa kolmessa sarjassa. Toisen päivän kahdessa sarjassa häneltä karkasi seitsemän kiekko, joten peruskilpailun tulos oli 113.

– Toista kisapäivää en vaan osannut ampua tarpeeksi rennosti, totesi nastolalainen Hannonen, joka suorittaa varusmiespalvelustaan Lahden Urheilukoulussa.

Trap, 125 kiekon peruskilpailu + 25 kiekon finaali: 1) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 137 (118+19), 2) Diane Swanton Etelä-Afrikka 133 (113+20), 3) Veli-Matti Matikainen Suomi 131/1 uusinnassa kolmannesta sijasta (118+13), 4) Richard Thompson Etelä-Afrikka 131/0 (112+19), 5) Juho Hannonen Suomi 128 (113+15), 6) Brad Dalbock Etelä-Afrikka 123 (106+17).
Muut suomalaiset: Heikki Keskitalo 105 ja Merja Mastokangas 95.