SM: ”Aselain uudistamiseen voi ottaa kantaa Otakantaa.fi -foorumilla 12.3. lähtien”
11.3.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Sisäasiainministeriö käynnistää torstaina 12.3. sähköisen kuulemisen aselain muutosehdotuksista Otakantaa.fi -foorumilla. Ministeriö toivoo kansalaisten ottavan kantaa muun muassa käsiaseiden saatavuuden rajoittamiseen, käsiaseluvan alaikärajaan ja ampumaharrastuksen sitomiseen ampumaseuran jäsenyyteen, toteaa sisäasiainministeriön tiedote keskiviikkona 11. maaliskuuta.

Sisäasiainministeriön kertoo, että aselain tiukentamista koskevat ensimmäisen vaiheen muutosehdotukset ovat valmistumassa. Ehdotukset lähtevät laajalle lausuntokierrokselle 20. maalikuuta.

– Aselakia ehdotetaan muutettavaksi muun muassa siten, että käsiaseeseen voisi jatkossa saada luvan vain 20 vuotta täyttänyt henkilö, joka on harrastanut aktiivisesti ammuntaa vähintään kaksi vuotta ampumaseurassa. Ehdotettuihin muutoksiin voi ottaa kantaa 12.3.- 14.4.2009 osoitteessa www.otakantaa.fi. Aselain uudistamisesta saa lisätietoja osoitteesta www.intermin.fi/suomi/aselaki, SM tiedottaa.

– Sisäasiainministeriö on useamman vuoden ajan panostanut lainsäädännön valmistelun avoimuuteen sekä kansalaisten ja järjestöjen mahdollisuuteen antaa palautetta säädösvalmistelusta muun muassa sähköisesti. Ministeriön verkkosivuilta löytyy ajankohtaista tietoa valmisteilla olevista säädöshankkeista sekä tiedote- ja hankesähköpostipalvelu.

SM kertoo, että parhaillaan lausunnolla olevassa ministeriön uudessa kansalais- ja kansalaisjärjestöstrategiassa vuosille 2009-2011 säädösvalmistelun avoimuus ja osallisuuden lisääminen kaikessa ministeriön toiminnassa ovat keskeisiä asioita. Strategiaehdotuksesta voi antaa palautetta osoitteessa www.intermin.fi/suomi/kjstrategia.

Lisätietoja: projektipäällikkö Mika Lehtonen, (09) 1604 2353 (aselain uudistaminen), viestintäjohtaja Kaija Uusisilta, (09) 1604 2949 (kansalaisjärjestöstrategia)