Hanna Etulan tavoitteena finaalipaikka ilmakiväärillä maailmancupissa Pekingissä, Marjo Yli-Kiikka odottaa enemmän pienoiskivääristä
17.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka aloittavat maailmancupkautensa kilpailemalla ilmakiväärin maailmancupissa Pekingissä sunnuntaina 19. huhtikuuta. Hanna Etula on asettanut tavoitteekseen ilmakiväärin finaalipaikan. Marjo Yli-Kiikka odottaa itseltään parempaa tulosta pienoiskiväärin asentokilpailussa, jonka karsinnan naiset ampuvat maanantaina 20. huhtikuuta.

– Tavoitteena on olla ilmakiväärillä finaalissa ja olla pienoiskiväärillä ainakin finaalirajan tuntumassa. Mielellään molemmissa lajeissa finaaliin! Hanna Etula toteaa.

Lahden Ampumaseuraa edustava 28-vuotias Hanna Etula sanoo olevansa hyvässä kunnossa.

– Ammunta on kulkenut mukavasti molemmilla aseilla ennen tänne tuloa. Harjoittelua on takana enemmän kuin aikaisempina vuosina tässä vaiheessa kautta. Viihdyin hyvin helmi-maaliskuun Vierumäen ja Tanhuvaaran leireillä harjoitellen, hollolalainen Etula kertoo.

– Kunto vaikuttaa hyvältä ja tämänpäiväiset harjoitukset menivät mukavasti. Pienoiskiväärin makuuasennosta ampuessani keskityin enimmäkseen tuulen lukemiseen ja ennakoihin.

Marjo Yli-Kiikka luottaa enemmän pienoiskivääriin

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava 30-vuotias Marjo Yli-Kiikka on asunut ja työskennellyt pääkaupunkiseudulla maaliskuun alusta, jolloin hän aloitti työn ylitarkastajana Maaseutuvirastossa Helsingin Itä-Pasilassa. Pääkaupunkiseudun ratatilanne on muuttanut harjoitussuunnitelmia.

– En ole päässyt ampumatreeneihin niin paljon kuin olin suunnitellut, koska pääkaupunkiseudun ratatilanne on melko huono. Leirejä olen yrittänyt hyväksikäyttää mahdollisimman paljon ja muu treenaaminen on ollut lähinnä peruskunnon kehittämistä, Yli-Kiikka kertoo.

– Ammunta tuntuu suhteellisen vähäisestä treenaamisesta huolimatta kuitenkin hyvältä. Luotan kuntooni. Tänään harjoittelin sekä ilmakiväärillä että pienoiskiväärillä ja ampuminen tuntui hyvältä. Ilmakiväärissä on ehkä pientä aikaerorasituksen aiheuttamaa väsymystä, mutta kyllä se hyvin osui.

Marjo Yli-Kiikka odottaa menestyvänsä paremmin pienoiskiväärillä kuin ilmakiväärillä. Ensimmäisen harjoituksen perusteella ampuja, ase ja patruuna toimivat yhdessä.

– Hyvin tuntui lapualainen isokyröläistä tukevan. Nyt odotan enemmän pienoiskiväärikisasta, mutta kisat ovat vielä tulevaisuutta.

Tutut olot luovat hyvän tunnelman

Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka kilpailivat edellisellä Pekingin-matkallaan olympialaisissa viime elokuussa.

– Oli oikein mukava palata olympiaradoille, vaikkei tunnelma olekaan enää samanlainen. Vanhasta muistista olen kulkenut paikasta toiseen, Hanna Etula kuvailee.

– Kiva fiilis. Välillä tuntuu, ettei ole tässä välillä poissa ollutkaan, kun tuntee jo paikat entuudestaan, Marjo Yli-Kiikka sanoo.