Juha Hirvi: Olemme menossa hyvään suuntaan
23.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Tämä oli vain yksi pieni etappi tällä olympiadilla, mutta näyttää siltä, että olemme menossa hyvään suuntaan. Joukkueessa on hyvä henki ja se nostaa tulostasoa vielä lisää. Tästä jatketaan suunnitelmien mukaisesti kohti seuraavia kilpailuja, Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi arvioi kauden ensimmäistä pistooli- ja kiväärilajien maailmancupia, joka ammuttiin Pekingissä 18.-23. huhtikuuta.

Suomen kivääriampujat ottivat yhteensä kolme finaalipaikkaa. Kahdeksan parhaan finaalissa ampuivat Hanna Etula kaksi kertaa ja Henri Häkkinen kerran. Lahden Ampumaseuraa edustava 28-vuotias Etula otti uransa ensimmäisen maailmancupin finaalipaikan sekä ilmakiväärissä (5:s 499,3=397+102,3 pisteellä) että pienoiskiväärin asentokilpailussa (7:s 666,7=569+97,7 pisteellä). Joensuun Ampujia edustava 28-vuotias ilmakiväärin olympiapronssimitalisti Häkkinen laukoi uransa ensimmäisen pienoiskiväärin maailmancupin finaalipaikan (7:s makuuasennossa 696,5=595+101,6 pisteellä).

– Hanna ampui molemmat kilpailut sillä tasolla, mitä harjoitukset ovat näyttäneet. Pienoiskiväärillä Hanna onnistui taktisesti erittäin hyvin todella vaikeissa olosuhteissa. Tällainen onnistuu vain silloin, kun homma on teknisesti hyvällä mallilla, Juha Hirvi toteaa.

– Henri onnistui myös kahdessa kilpailussa tekemään oman tasonsa mukaisen suorituksen eli ilmakiväärillä (12:s 594 pisteellä) sekä makuulta (7:s). Kolmiasentoisen kilpailun karsinta onnistui myös hyvin (1153 pistettä tuulessa). Varsinaisen kilpailun suoritus oli vähän vaisu (31:s 1157 pisteellä hyvässä kelissä). Siinä näkyi selvästi, että tänä talvella Henkka on joutunut jättämään muutamia leirejä väliin, koska päätti hoitaa muutamia työasioita kuntoon. Tämä aika oli otollisin töiden urakointiin ajatellen tulevia arvokilpailuja.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava 30-vuotias Marjo Yli-Kiikka oli ilmakiväärissä 43:s 389 pisteellä ja pienoiskiväärissä 33:s 549 pisteellä. Isokyröläinen Yli-Kiikka aloitti työn ylitarkastajana Maaseutuvirastossa Helsingissä maaliskuun alussa, mikä on muuttanut hänen harjoitteluaan.

– Marjo ampui täällä molemmat kisat tuloksellisesti alakanttiin. Taidollisesti ei ole ongelmia, enemmän tuloksen "ulos saamisessa". Pienoiskiväärillä oli niin vaikea keli, että siitä ei voi tehdä kovin suurta analyysiä, Juha Hirvi arvioi.

– Marjolla on ollut myös uusia työkuviota, minkä vuoksi hän ei ole tänä keväänä päässyt harjoittelemaan niin paljon kuin olisi halunnut. Lisäksi pääkaupunkiseudun huono ratatilanne haittaa päivittäisharjoittelua.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava 31-vuotias lempääläläinen Pekka Saari kilpaili maailmancupissa ensimmäisen kerran urallaan. Päälajissaan pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa hän oli 21:s 591 pisteellä, pienoiskiväärin täysottelussa 33:s 1157 pisteellä ja ilmakiväärissä 48:s 583 pisteellä.

– Pekka ampui erittäin hyvän ensikertalaisen maailmancupin! Makuun erikoismiehenä onnistuminen oli erittäin lähellä. Viitisen minuuttia nopeampi ammunta olisi melko varmasti vienyt finaaliin, koska hän olisi ehtinyt ampua ennen myrskyä. Tämäkin on toisaalta turhaa spekulaatiota, mutta hyvä suoritus. Pekka ampui kaikki kisat oman tasonsa mukaisesti.