OK:lta 2500 euroa Janne Kuvajalle ja 5000 euroa liikkuvan maalin nuorten maajoukkueelle
28.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitean hallitus myönsi 2500 euron tuen iso- ja vakiopistooliampuja Janne Kuvajalle ja 5000 euron tuen liikkuvan maalin nuorten maajoukkueelle kokouksessaan 27. huhtikuuta. Liikkuvan maalin nuorten maajoukkueurheilijoiksi on nimetty Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä, Jarmo Toiva ja Mårten Westerlund. OK:n hallitus myönsi yhteensä 100.000 euroa niin sanottujen ”ei-olympialajien” järjestelmä- ja yksilötukea.

Liikkuvan maalin nuorten maajoukkue Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä, Jarmo Toiva ja Mårten Westerlund on voittanut neljä arvokilpailumitalia vuoden aikana. Sami, Tomi-Pekka ja Mårten ampuivat hopeaa ja pronssia ilma-aseiden EM-kilpailussa 21.-22. helmikuuta Tshekin Prahassa. Sama joukkue voitti pienoiskiväärin sekajuoksujen maailmanmestaruuden 28. lokakuuta Tshekin Pilsenissä. Mårten, Tomi-Pekka ja Jarmo ampuivat pienoiskiväärin sekajuoksujen Euroopan mestaruuden Pilsenissä 11. heinäkuuta.

Poliisien Ampumaseuraa edustava 36-vuotias Janne Kuvaja voitti isopistoolin Eurooppa-cupin finaalin 4. lokakuuta Saksan Hannoverissa.

– Tukiohjelma rakentuu kolmesta eri osasta; yksilötuki, tiimien tuki ja järjestelmätuki. Ensimmäisenä vuonna käynnistetään yksilötuki ja järjestelmätuki, joihin sovelletaan pääosin olympialajien arvioinnin periaatteita ja käytäntöjä, Suomen Olympiakomitea kertoi tiedotteessaan.

– Tukiohjelman tarkoitus on tukea jo kansainvälisen tason menestystä saavuttaneita vahvoja suomalaisia urheilulajeja menestymään myös tulevaisuudessa. Arvioinnissa tarkastellaan muun muassa lajin kansainvälistä menestystä, lajin kansallista merkittävyyttä, levinneisyyttä maailmalla, valmennusjärjestelmää ja olympiaennustetta.

Ei-olympialajien yksilötuet:

Pia Sundstedt, maastopyöräily, maratonmatkat* 2 500 €
Janne Kuvaja, ammunta, iso- ja vakiopistooli* 2 500 €
Nuorten maajoukkue, ammunta, liikkuva maali* 5 000 €
(Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä, Jarmo Toiva ja Mårten Westerlund)

*Laji ei ole Olympiakisojen lajiohjelmassa.

Ei-olympialajien järjestelmätuet:

Suunnistus 40 000 €
Golf 12 500 €
Squash 12 500 €
Keilailu 12 500 €
Hiihtosuunnistus 12 500 €

Järjestelmätukea voivat hakea vain Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamat lajit (Recognised Sports).

Tuet yhteensä 100 000 euroa.