Suomalaissotilaille pronssia
28.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen sotilasjoukkue otti pronssia vakiokiväärin joukkuekilpailussa Tsekin Pilsenissä tänään tiistaina. Joukkueessa ampuivat Kimmo Tulonen, Jussi Puustinen, Kari Pennanen ja Juha Rutonen.

Perinteiset Pilsenin sotilaskilpailut alkoivat 14 maan voimin tuulisessa, pikkuilkeässä kelissä tiistaina. Ensimmäisessä lajissa, vakiokiväärin joukkuekilpailussa Suomen kiväärimiehet avasivat heti tämän kauden mitalitilinsä. Viime viikonloppuna oli mitalitili avattu myos pistoolipuolella kun Ville Nousiainen voitti Heli Rassin muistokilpailuissa Viron Elvassa sotilaspistoolin pika-ammunnan mainiolla tuloksella 584.

Pilsenissä joukkuekilpailun voitti Itävalta 9 pisteellä ennen Norjaa. Suomi jäi valitettavan vähän, mutta riittävästi, Norjalle eli 3 pistettä. Pinna mieheen siis. Norja oli kukistettavissa vielä siinä vaiheessa kun Kari Pennanen ja Jussi Puustinen aloittivat polven toiset sarjat, mutta keli oli jo vienyt miesten keskittymiskyvyn.

Joukkuetulokset
1. AUT 1733
2. NOR 1727
3. FIN 1724
4. DEN 1510

Joukkuekisan henkilokohtaiset tulokset
1. Mikail Podonek AUT 583
2. Arild Royseth NOR 579
3. Kimmo Tulonen FIN 576
4. Kari Pennanen 575
Stian Bogar NOR 575
6. Jussi Puustinen 573
24. Juha Rutonen 560.

Kimmo Tulonen teki epävirallisen CISM:n napakymppiennätyksen ampumalla 22 kertaa aivan taulun keskelle.