Olympiakomitea on julkaissut Urheilijan ravitsemusoppaan
29.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitea on julkaissut Urheilijan ravitsemusoppaan yhteistyökumppaninaan HK Ruokatalo Oy.

– Laadukas, järkevästi koostettu ruokavalio on urheilijan terveenä pysymisen, harjoittelussa jaksamisen, kehittymisen ja kilpailuissa menestymisen kannalta keskeisessä asemassa. Huipulla olevan tai huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun, lepoon ja lihashuoltoon. Syömällä järkevästi urheilija saa kaikista näistä osa-alueista enemmän irti, toteaa Urheilijan ravitsemusopas. Oppaan on julkaissut Suomen Olympiakomitea yhteistyökumppanineen HK Ruokatalo Oy.

– Urheilijan hyvän kunnon ja hyvinvoinnin peruspilareista – harjoittelusta, ravinnosta ja levosta – juuri ravintoasioissa on usein eniten parantamisen varaa. Erityisesti arkisyömiseen tulisi panostaa. Urheilijan fyysinen kehitys tapahtuu arkisen puurtamisen, sitä tukevan levon ja oikein kootun arkiruoan yhteisvaikutuksesta.

Oppaan voi ladata alla olevasta tiedostosta sekä tehoryhmän sivulta.

Liitteet