Kai Jahnsson voitti vakiopistoolin Eurooppa-cupin Saksan Hannoverissa
3.5.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kai Jahnsson voitti 571 pisteellä vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupin Saksan Hannoverissa sunnuntaina 3. toukokuuta. Jahnsson ampui mainiosti viikonvaihteessa, kun hän sijoittui toiseksi isopistoolin Eurooppa-cupissa eilen. Hän otti paikan sekä vakio- että isopistoolin Eurooppa-cupin finaaliin. Isopistoolikisan voittanut Norjan Pål Hembre oli vakiopistoolissa toinen 568 pisteellä.

– Ensimmäinen voittoni Eurooppa-cupissa ja tietenkin on mukava fiilis, Kai Jahnsson kommentoi mainiota viikonvaihdettaan.

– Iso- ja vakiopistoolin harjoitteluni on painottunut alkukautena ehkä hiukan enemmän isopistoolin puolelle ja vakiopistooli on ollut täytelajina. Tämä oli vasta toinen starttini vakiopistoolilla. Ampumisen perusteet tulevat ilma- ja vapaapistooliammunnasta.

Poliisien Ampumaseuraa edustava 44-vuotias Kai Jahnsson totesi keskittyvänsä seuraavaksi pistoolin olympialajeihin. Helsinkiläinen Jahnsson kilpailee seuraavaksi maailmancupissa Münchenissä 50 metrin pistoolilla lauantaina 16. toukokuuta ja ilmapistoolilla tiistaina 19. toukokuuta.

– Keskittyminen alkaa hetimiten. Moodi on vain käännettävä toisiin lajeihin.

Kai Jahnsson otti Hannoverissa paikan sekä vakio- että isopistoolin Eurooppa-cupin finaaliin, joka ammutaan 11.-13. syyskuuta Sveitsin Thunissa. Suomalaisampujilla on jo kuusi paikkaa, kun Ari Meinander (vakiopistooli) sekä Jorma Jäntti ja Marko Räsänen (isopistooli) ottivat paikan kauden ensimmäisessä kilpailussa Vierumäki Areenassa Suomen Urheiluopistolla 4.-5. huhtikuuta. Lisäksi Janne Kuvajalla on paikka viime vuoden isopistoolifinaalin voittajana.

Iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cup, Hannover, Saksa, 2.-3.5.2009.

Vakiopistooli, 60 ls: 1) Kai Jahnsson Suomi 571, 2) Pål Hembre Norja 568, 3) Rene Vogn Tanska 566, …7) Janne Kuvaja Suomi 562, …13) Ari Meinander Suomi 556, …15) Petri Ylinen Suomi 555, 16) Marko Räsänen Suomi 555, 17) Pekka Vaarala Suomi 555, …28) Teemu Lahti Suomi 543.