Marko Kemppainen kolmas skeetin maailmancupissa: ”Olen aina tykännyt ampua Kairossa”
9.5.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Olen aina tykännyt ampua Kairossa. Täällä olen yleensä aina onnistunut. Ei ilkeä olla onnistumatta. Turhaan hyvää putkea katkaisemaan, olympiahopeamitalisti Marko Kemppainen sanaili tyytyväisenä, kun oli paukuttanut kolmanneksi skeetin maailmancupissa Kairossa Egyptissä lauantaina 9. toukokuuta. Suomussalmen Urheiluampujia edustava 32-vuotias Kemppainen rikkoi 146 (122+24) kiekkoa. Tulos on hänen ennätyksensä nykyisillä säännöillä kansainvälisissä kilpailuissa.

Kovatasoisen kauden ensimmäisen skeetin maailmancupin voitti ukrainalainen olympiavoittaja Mikola Milchev hienolla tuloksella 148 (125+23) kiekkoa. 41-vuotias Milchev sivusi peruskilpailussa ME-tulosta 125 kiekkoa. Milchev on ampunut olympiakultaa Sydneyn olympialaisissa 2000 silloisella peruskilpailun ja finaalin ME- ja olympiaennätystuloksella 150 (125+25) kiekkoa. Lisäksi hänen meriittilistallaan on kaksi MM-hopeaa (2000 ja 2006) sekä EM-hopea (1999).

Suomussalmelainen Marko Kemppainen jutteli todella tyytyväisenä hyvän kilpailun jälkeen. Kauden ensimmäisessä maailmancupissa hän paukutti rikki 146 (122+24) kiekkoa. Tulos on hänen ennätyksensä nykyisillä säännöillä kansainvälisissä kilpailuissa. Edellisillä säännöillä hän ampui ennätyksekseen 149 (125+24) kiekkoa voittaessaan olympiahopeaa Ateenassa 2004.

– Tällainen tulos on periaatteessa ihan perustasoa, mihin pitäisi pystyä, kun tavoitellaan menestystä kansainvälisissä kilpailuissa, totesi Kemppainen, joka on edellisen kerran ampunut virallisen kansainvälisen kisan finaalissa EM-kilpailussa 2006. Silloinkin hän oli kolmas

– Osasin odottaa suurin piirtein tällaista tulosta itseltäni. Tämä oli se kisa, jossa halusin tehdä hyvän tuloksen. Nyt kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan. Tällä kaudella en ammu muita maailmancupin kilpailuja. Katsotaan nyt, minkälaisen joukkueen uusi päätirehtööri (Ampumaurheiluliiton virolainen skeetin päävalmentaja Peeter Päkk) valitsee EM- ja MM-kisaan.

Haulikkoampujat kilpailevat EM-mitaleista 13.-26. heinäkuuta Kroatian Osijekissa. Miesten skeet on ohjelmassa 24.-25. heinäkuuta. MM-mitaleista haulikkoampujat kilpailevat 8.-16. elokuuta. Slovenian Mariborissa, jossa skeetin miesten kilpailu on kolmipäiväinen 14.-16. elokuuta.

Kemppainen viihtyy Kairossa

Marko Kemppainen on aina viihtynyt hyvin Kairossa. Hän ampui MM-pronssia 2001 vanhassa ampumaurheilukeskuksessa. Lisäksi hän on laukonut Kairossa neljännen ja kahdeksannen sijan maailmancupissa.

– Uudet radat ovat hyvät – elleivät jopa paremmat kuin vanhat. Lisäksi kaikki neljä rataa on täsmälleen samanlaisia. Kyllähän noilla pystyy ampumaan hyviä tuloksia, Kemppainen perusteli kovaa tulostasoa.

– Tuulta oli vähän, mutta se ei juurikaan vaikuttanut kiekkoon. Tosin minä ammuin lauantaipäivän viimeisen kiekon ohi kasipaikalta, kun se meni vähän tuuleen. Periaatteessa se on kierroksen helpoin kiekko, mutta pummi mikä pummi.

Kisan voittanut Mikola Milchev sivusi peruskilpailussa ME-tulosta 125 kiekkoa. Kuuden parhaan ampujan finaaliraja oli 122 kiekkoa.

– 122 kiekkoa on ihan normitulos finaalirajaksi. Tosin nyt oli normaalia vähemmän ampujia mukana. Sitä en odottanut, että kärki ampui näin hyvin.

Peltonen määräsi itsensä harjoittelemaan

Anttilan Erämiehiä edustava 22-vuotias Miikka Peltonen rikkoi 114 (21+25+25+21+22) kiekkoa ja oli 39:s. Kolmen sarjan jälkeen hän oli tulosluettelossa 14:s vain kahden kiekon päässä kuuden parhaan finaalirajasta. Kisasta muodostui lopulta niin kovatasoinen, että Peltonen olisi jäänyt kiekon finaalista, vaikka olisi ampunut toisen päivän kaksi sarjaa puhtaasti.

– Minulle tuli pummeja siellä täällä. Pitää tehdä vain lisää töitä. Kyllä se ajan kanssa vielä onnistuu, kotkalainen Peltonen kommentoi kisaansa.

– Uuden radat ovat ihan huippuluokkaa.

Haulikkolajien maailmancup, 3.-9.5., Kairo, Egypti.

Skeet, miehet, 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Mikola Milchev Ukraina 148 (125 sivuaa ME-tulosta + 23), 2) Ennio Falco Italia 147 (123+24), 3) Marko Kemppainen Suomi 146 (122+24), 4) Ivan Loik Ukraina 145 (122+23), 5) Antonakis Andreou Kypros 143 (122+21), 6) Efthimios Mitas Kreikka 141 (122+19), …39) Miikka Peltonen Suomi 114 (21+25+25+21+22).

Täydelliset tulokset löydät täältä.